İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz aylarda Türkiye'deki trafik sorunu hakkında açıklama yaparken ülkemizde aktif olarak 21 bin trafik polisi bulunduğu ve trafik polislerinin farklı bölgelerde görevlerine kesintisiz olarak devam ettiğini vurgulamıştı.

Yine trafik polislerinin kıyafetlerinin, araçlarının ve silahlarının değiştirileceği yönünde de bilgi veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Emniyet Genel Müdürlüğü EGM'nin bünyesinde toplam 21 bin trafik polisi olduğu ve bu sayının 26 bine çıkartılmasının planlandığını belirtmişti. Yani bu açıklama ile 5 bin trafik polisi alımı yapılacağı öğrenilmişti. Peki alımlar ne zaman ven asıl yapılacak?

TRAFİK POLİSİ ALIMLARI NASIL YAPILACAK?

Emniyet Genel Müdürlüğü 5 bin trafik polisi alımı yapacak ancak bu alımlar trafik polisi alımı ilanı şeklinde yayımlanmayacak olup her sene olduğu gibi Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO, Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi PAEM kapsamında yapılacaktır.

Adaylar PMYO, POMEM ve PAEM'e girip eğitimlerini tamamladıktan sonra polis olarak atanacakları zaman Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde sınıflara ayrılmaktadır. Çevik kuvvet, yunus polisi, Polis Özel Harekat, asayiş, trafik polisi vb. gibi işte bu sınıf ayrımında Emniyet Genel Müdürlüğü 5 bin kişilik daha trafik polisi alımı gerçekleştirecektir. Tabi kurum içi atama yöntemi ile de trafik polisi sınıfında kaydırma yapılabilir.

TRAFİK POLİSİ MAAŞI NE KADAR?

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim