2019 yılı bekçi alım ilanının açıklanmasının ardından, adaylardan 18 Mart ile 1 Nisan tarihleri arasında başvurular alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Akademisi Başkanlığına yapılacak olan; büyükşehirlerde, il ve ilçelerde, ilk kez olarak köylerde bekçi alımı ilanı ile çok sayıda Çarşı ve Mahalle Bekçiliği istihdamı yapılacak.

31 yaşından gün almamış olan, kamu haklarından mahrum olmayan, eğitim düzeyinde en az lise mezunu olan adayların başvuru yapmış olduğu 2019-1 Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımları için başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI;

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından alınan başvuruların ardından 8 bin bekçi alımı başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair herhangi bir resmi açıklama bulunmuyor. 2018/1 bekçi alım sonuçları başvuruların tamamlanmasının ardından yaklaşık 25 gün sonra açıklanmıştı. Buna göre Nisan ayı sonlarında başvuruların sonucu açıklanması bekleniyor. Başvuruların açıklanmasının ardından sınav takvimi açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan sınavda adayların sınavda 100 puan üzerinden en az 50 ve üzeri puan almaları gerekli olacak. Sınavda 120 dakika verilecek.

Bekçi maaşları ne kadar? Lise mezunu  9/1 derecesinde görev yapan, bekar çocuğu olmayan bekçi maaşları 3970 TL civarındadır. Lisans mezunu bekçi maaşları ise 4002 Tl'dir. Maaşlar hakkında merak edilen soruların cevapları için tıklayın

Sonuçlar açıklandığında işin olsa mobil uygulamasında ve sosyal medya hesaplarında anında adayların bilgisine sunacağız. Gelişmelerden anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamasını indirmeyi unutmayın.

İŞİN OLSA