İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü pek çok unvanda emniyet sınıfında ve diğer genel idari ve yardımcı hizmetler sınıfında personeller görev yapıyor. EGM 2018 yılı atama takvimi belli oldu. Emniyet personel atamalarını ne zaman yapacak? Yer değiştirme tercihleri ne zaman başlayacak? Tüm bunlara ilişkin detayları ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. İşte detaylar.

Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olarak görev yapan baş polis memuru, Komiser, Komiser yardımcıları ve polis memurları her yıl belirli bir takvim esasına bağı olarak yer değiştirme yapmaktalar. Türkiye genelinde yer alan hizmet bölgelerinden 1. hizmet bölgesinden 2. hizmet bölgesine yapmış olduklar yer değiştireme talepleri ile ipka talepleri incelenerek Emniyet Personel Dairesi Başkanlığında değerlendirmelerden sonra gerçekleştirilecek. 

ATAMA TAKVİMİ BELLİ OLDU

Emniyet personelinin şark hizmetlerinde değişiklik yapılmazken, İlk atama tercihleri 12 Şubat 2018 tarihinden itibaren alınmaya başlanacak ve son tercih tarihi ise 21 Şubat 2018'de bitecek. Ana tercih ile tercih döküm tarihi 23 şubat-6 mart tarihleri arasında olacak. 

EGM İPKA TALEPLERİ NE ZAMAN ALINACAK?

Polis memurlarının özellikle şark bölgelerinde görev yapan emniyet mensuplarının şark sürelerinin kısaltılmasına ilişkin yoğun talep olmakta.Şark sürelerine ilişkin beklenen herhangi bir değişiklik yaşanmazken, ipka talep tarihleri de belli oldu. Buna göre 12 Şubat ile 26 Şubat tarihleri arasında ipka (erteleme) talepleri toplanacak.

Editör: TE Bilisim