Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığınca yapılan açıklama le 21. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM'e lisans ve ön lisans olmak üzere toplam 13 bin kişilik polis alımı yapılacağı duyurulmuştu. Buna göre başvurular geçtiğimiz gün başladı.

Halen Emniyet Genel Müdürlüğü 13 bin kişilik polis alımı başvuruları sürüyor. Bilindiği üzere müracaatların yapılabilmesi için lisans mezunu adayların KPSS'den 60 ve üzeri, ön lisans mezunu adayların ise KPSS'den 70 ve üzeri puan alması gerekmektedir. Bu puana sahip olamayan adaylar başvuru yapamamaktadır.

PUANLAR ESNETİLSİN İSTENİYOR!

İşin Olsa ekibi tarafından yapılan polis alımı haberlerin altından ve sosyal medya aracılığı ile tarafımıza ulaşan adaylara bakıldığında çok sayıda kişinin başvuru yapamadığı ve puanların esnetilmesini istediği görülmektedir.

  • Lisans Mezunu Adaylar

Lisans mezunu adayların bir bölümü KPSS'ye ilk sene hiç çalışmayarak girdiklerini ve baraj puanı 60'ı alamadıklarını ifade etmektedir. Buna göre çok sayıda adaylar lisans mezunu POMEM'e başvurabilmek için KPSS puanının 50'ye kadar düşürülmesini talep ediyor.

  • Önlisans Mezunu Adaylar

Önlisans mezunu çok sayıda adaylar KPSS 70 puanını yüksek bulmaktadır ve çalışmadıkları için bu puanı alamadıklarını ifade etmektedir. Ön lisans mezunu adayların bir bölümü KPSS puanının 60'a indirilmesin isterken bazı adayların ise geçtiğimiz sene KPSS'ye ortaöğretim düzeyinde girdiğini ve o zaman önlisans'dan POMEM alımı olmadığı için böyle bir şey yaptığını ve ortaöğretimden alınan KPSS 60 - 70 puanını ile müracaat edebilmek istediğini ifade etmektedir.

POLİS ALIMI ARANAN ŞARTLARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim