İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün öğrenci yetiştirdiği üniversite olarak bilinmekte olan Polis Akademisi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz hafta kamuoyuna önemli bir duyuru yapıldı ve yapılan açıklama da 22. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM'e toplam 10 bin polis alımı yapılacağı belirtildi.

Buna göre 10 bin polis alımı başvuruları geçtiğimiz 12 Mart 2018 tarihi itibari ile başlamış olup adayların son başvurularını Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden 23 Mart 2018 tarihine kadar gerçekleştirmesi gerekmektedir. Peki ilgili alımda KPSS şartı, yaş şartı nedir ve adaylar sınava giriş için ne kadar ücret ödeyecek?

YAŞ, KPSS ve SINAV DETAYLARI NEDİR?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile yine geçtiğimiz günlerde kamuoyuna 10 bin polis alımına ilişkin başvuru kılavuzu duyuruldu. Peki yaş şartı, KPSS şartı nedir ve sınav ücreti ne kadar? Buna göre ilgili duyuru ve başvuru kılavuzu incelendiğinde adayların 30 yaşını doldurmamış (31 Aralık 1989 ve sonrası) olmak şartına sahip olması gerekiyor. Bu yaş şartını geçen adaylar müracaat edemez.

Yine ilgili ilana hem ön lisans hem lisans mezunları başvuru yapabildiği için Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS puanları da farklı belirlendi. Ön lisans mezunu adayların KPSS'den 70 ile üzeri ve lisans mezunlarının KPSS'den 60 ile üzeri puan almış olması gerekmektedir. Peki sınav ücreti ne kadar? Polis Akademisi Başkanlığı sınav ücretini yüzde 33.33'lük bir zam ile 100 TL'ye çıkardı.

POLİS ALIM İLANI BURADA