İçişleri Bakanlığı bünyesinde görev ve faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdürmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü yıl içerisindeki personel ihtiyacına göre hazırlamış olduğu ilanları Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile kamuoyuna duyurmakta ve öğrenci alımı başvurularını başlatmaktadır.

Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğünün en rağbet gören kadroları arasında olan Polis Özel Harekat PÖH sınıfı için en son 19. dönen POMEM ile öğrenci alımı yapılmıştı. Bir daha alım yapılmamış olup 20. dönem ve 21. dönem POMEM alımları normal polis memurluğu için yapıldı. EGM'nin bu sene 10 bin 703 Polis Özel Harekat PÖH alımı yapması bekleniyor.

PÖH ALIMI DETAYLARI NEDİR?

Emniyet Genel Müdürlüğü her sene Polis Özel Harekat PÖH alımları gerçekleştirmeye devam etmektedir. Peki PÖH alımı detayları nedir? Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan raporda şu anda PÖH sayısının 14 bin 297 olarak verildiği görülmekte olup bu sayının 2018 yılında 25 bine çıkartılmasının planlandığı belirtildi. Yani toplam 10 bin 703 kişilik Polis Özel Harekat PÖH alımı yapması bekleniyor.

PÖH ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Emniyet Genel Müdürlüğünün 2018 yılında ortalama 25 bin kişilik Polis Özel Harekat PÖH alımı yapması beklenmektedir. Peki PÖH alımı ne zaman yapılacak? Buna göre şuanlık bir tarih yok ve 21. dönen POMEM eğitimleri de halen başlamadı. POMEM'deki doluluk oranlarının incelenmesi ve alımların önümüzdeki aylarda gerçekleştirilmesi beklenmektedir.

PÖH İlanı Yayımlandığında Haberdar Olmak İster Misiniz?
Facebook Sayfamızı Buradan Takip Edebilirsiniz
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER