Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından gençlere müjde!

Ne eğitimde ne de istihdamda bulunan gençler için yeni bir devlet hibe destek programı açıklandı. Buna göre adaylar nasıl başvuru yapacaklar. Eğitime devam etmeyen ve işsiz gençler Devlet desteği başvuru şartları ve detayları belli oldu. İŞKUR tarafından yapılan hibe desteğine göre "Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençlere Yönelik İşgücü Piyasası Destek Programı için Hibe Programı " İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında yürütülecek.

2019 Ekim ayına ait açıklanan işsizlik rakamlarına göre işgücüne katılım oranı yüzde 43,8 seviyesinde bulunuyor. ne eğitimde ne istihdamda olanların sayısı ise bir önceki yıla göre yüzde 1.3 oranında artış oldu. yüzde 26 olarak gerçekleşti. Genç işsizliğin azalması için yeni bir hibe desteği verilecek.

BAŞVURU VE HİBE DETAYLARI;

Açıklanan hibe programında mevcut olan iş gücü piyasasında herhangi bir ğeiitme devam etmeyen ve çalışmayan gençlerin istihdam edilebilirliğini sağlanması hedefleniyor. Diğer yandan 15 ile 29 yaş aralığındaki kitlenin hedef alındığı projede adayların İŞKUR'a kayıtlı olmaları sağlanacak. İstihdamı arttıran bu hibe desteğinde aynı zamanda gençlerin yeterliliklerinin arttırılması sağlanacak.

Türkiye İş Kurumu İŞKUR meslek danışmanları ararcılığı ile Türkiye genelindeki il müdürlükleriyle iş birliği çerçevesinde iş arayanlara ödenecek verilecek. İş arayanların bu ödenekleri ile aktif bir şekilde çalışmaları sağlanacak. Proje hakkında daha detaylı bilgi edinmek için ilan adresini (http://ihale.ikg.gov.tr/list.aspx?lang=tr&id=175) tıklamanız yeterli olacaktır.