Yapılan yönetici atamalarıyla alakalı önemli açıklamalar gerçekleştiren EğitimSen genel başkanı Geylan, liyakata dayalı yönetici atama sistemine geçilmesi gerektiğini ifade etti. Açıklamasında " Hiç kimse ve hiçbir grubun doymaz iştahını tatmin etme kaygısına düşmeden, mülakat ahlaksızlığıyla kul hakkı yiyenlerin bir daha aynı cüreti gösteremeyeceği, eğitim çalışanlarının ayrıştırılmayacağı ve devlete güvenin yeniden sağlanacağı adil bir sistem herkes tarafından sahiplenilecektir. Bir kamu yöneticisinin sadakat göstereceği tek merci devlettir. Kamusal alanın birilerinin tarlası gibi görüldüğü, kamu yönetiminin bir gruba mensubiyet üzerinden tanzim edildiği kirli düzenin bu ülkeyi nerelere sürüklediğini acı şekilde tecrübe ettik. " şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı ve ehliyet açıklamaları

Eğitimcilerin devlete küstürüldüğünü ifade eden EğitimSen Başkanı Geylan " Hele ki yıllardır mesleğine aşık ve kabiliyetli on binlerce eğitimciyi tasfiye eden ve devletine küstüren hastalıklı anlayışları adeta ödüllendirecek yeni inisiyatiflere de asla müsamaha göstermemelidir. Hükümet etme vebalini taşıyanlar kul hakkı yiyerek semirenlerin kuru gürültüsüne pabuç bırakmamalı, eğitimin ihtiyaçları doğrultusunda ve sadece liyakat ölçüleri esasına dayalı bir yönetici atama sistemini hayata geçirmelidir. Eğitim çalışanları dikkat ve titizlikle takip ediyor. " şfadelerine yer vererek, atama sistemindeki liyakatı vurguladı...

Düşünceleriniz nelerdir?

Yukarıdaki açıklamalar hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce kamudaki yönetici atama sistemi doğru şekilde ilerliyor mu? Yorumlar kısmından bizlere düşüncelerinizi ve beklentilerinizi aktarabilir, sesinizi gündeme taşıyabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim