Cumhuriyet Halk Partisi yönetimiyle uzun yıllardır yönetilen Havsa ilçesi son seçim ile birlikte yerini Ak Parti'den aday gösterilen Aydın Balkan'a bıraktı. Edirne ilinde CHP yönetimi devam etse de Havsa ilçesinde alınan bu sonuç Edirne ili genelinde şaşkınlıkla karşılanırken, Edirne halkına rağmen bir ilçenin Ak Parti bünyesine geçmesi ise gerçekten kazanılmış bir zafer olarak yorumlandı. Eski dönem Belediye Başkan'ı olan Oğuz Tekin son seçimde tekrardan CHP'den aday gösterilmesine rağmen Ak Parti'den aday olan Aydın Balkan'ın gerisinde kalarak Havsa Belediye Başkanlığı koltuğunu 31 Mart seçimleriyle birlikte devretti. 

Açılan Sandık Oyları

Edirne Havsa ilçesinde açılan sandıklar ile birlikte elde edilen oy oranları şu şekildedir; " Aydın Balkan (Ak Parti) %54.28 (3.110 oy), Oğuz Tekin (CHP) %42.36 (2.424 oy) ve geriye kalan %4 kısım ise diğer partilere verilmiştir. Bu oranlar ile birlikte uzun yıllardır Belediye Başkan'ı olan Oğuz Tekin yerini Av. Aydın Balkan'a bırakmıştır.

Aydın Balkan Kimdir?

31 Mart 2019 seçimleriyle birlikte Havsa'nn yeni Belediye Başkanı olan Av. Aydın Balkan 6 Haziran 1985 yılında Edirne'nin Havsa ilçesinde dünyaya geldi. Edirne ilinde tamamladığı ilkokul, orta okul ve lise hayatından sonra ilk olarak Marmara Üniversitesi İşletme Bölümünü kazandı. Marmara Üniversitesinde okurken tekrardan sınavlara hazırlanan Aydın Balkan İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanınca Marmara Üniversitesini bırakıp 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinde öğrenim hayatına devam etti. 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2009 yılından mezun olan Aydın Balkan 2011 yılında Edirne'de başlamış olduğu Avukatlık mesleğini şuanda Havsa ilçesinde devam ettirmektedir. Evli ve bir çocuk babası olan Aydın Balkan'a yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Editör: TE Bilisim