Sağlık Bakanlığı 10 gün içinde kişi başı 5 adet ücretsiz maske dağıtımcılarının nasıl yapılacağı belli oldu. Buna göre eczaneler ücretsiz maske dağıtımı yapacaklar. Türk Eczacılar Birliği ile Sağlık bakanlığı arasında yapılan konuşmalar sonucunda geçtiğimiz günlerde Posta Telefon ve Telgraf PTT aracılığı dağıtılması planlanan ve e-devlet üzerinden başvuruları alınan 20 ile 65 yaş aralığındaki vatandaşların yararlanabileceği maske dağıtımını nasıl yapılacağı belli oldu.

ECZANEDEN ÜCRETSİZ MASKE NASIL ALINACAK?

Öncelikle vatandaşların e-devlet üzerinden yapacakları başvuruların ardından kayıtlı olan cep telefonlarına Sağlık Bakanlığı tarafından bir sms gelecek. Bu sms'i herhangi bir eczaneye giderek kodu söylemek ve T.C. bilgilerini söylemek yeterli olacak. Eczaneler TİTCK sistemi ile İTS sitemine giriş yapacaklar.

DAĞITIMLAR NE ZAMAN BAŞALAYACAK?

Henüz eczanelerde dağıtımlara başlanılmadı. Bunun için Sağlık bakanlığı tarafından tüm eczanelere dağıtımlar yapılacak. İstanbul genelinde 5236 adet eczane bulunuyor. Depolarda 10 kutu yani 500 adet eczane başı dağıtım olacak. Stokların hemen bitip bitmeyeceği ve İstanbul dışında diğer illerdeki dağıtımlarında eczane üzerinden mi yapılacağı konusunda gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK

ECZACILAR ODASINDAN AÇIKLAMA

Editör: TE Bilisim