Ücretsiz maske dağıtımlarında SMS kodu bekleyen vatandaşlara önemli bir gelişme! Bilindiği gibi Posta telefon ve telgraf A.Ş. PTT üzerinden ücretsiz maske dağıtımı yapılacağı belirtilmişti. Başvurular e-devlet üzerinden alındı. İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu son dakika açıklamasına göre İstanbul’da 3 ecza deposu üzerinden 10 kutuluk kota ile maske alınacağı ve vatandaşlar eczaneden maske dağıtılacağı açıklamasının ardından gözler yeni resmi açıklamalara çevrildi. İçişleri Bakan Süleyman Soylu açıklamasında bu sadece İstanbul ili için geçerli olmadığını ve Tüm Türkiye’de dağıtım yapılacağını açıkladı. Geçtiğimiz günlerde Ankara Eczanelerine de dağıtımlar başladı.

10 GÜNDE KİŞİ BAŞI 5 MASKE YETER Mİ?

Sağlık bakanı Fahrettin koca bu konuda basın mensuplarının sorusuna cevap verdi. Koca vatandaşların maskeye güvenerek dışarıya çıkmaması gerektiğini ifade ederek. Bu süreçte evde kalmaları gerektiği zorunlu olarak dışarıya çıkmaları durumunda bu maskeleri kullanabilmeleri için ücretsiz olarak dağıtıldığı ifade edildi. Son olarak eczanelere gelemden önce mutlaka SMS gelmesini beklemeleri gereli olacak.

ÜCRETSİZ MASKE SMS KODU NE ZAMAN GELECEK?

Bunun için yeni bir açıklama geldi. İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu tarafından yapılan açıklamaya göre toplu SMS atılmayacağını yığılmalara karşı bir önlem alındığını ifade etti.

ECZANE ÜCRETSİZ MASKE YAŞA GÖRE DAĞITILACAK.

Sağlık Bakanlığı örnek olarak 50 ile 65 yaş aralığına sms kodu gönderilecek. Bir müddet sonra ise 30 ile 50 yaş aralığına mesaj gelecek açıklaması yapıldı. SMS kodu bekleyen vatandaşların neden sms gelemdi soruları bu yüzden geciktiği ifade ediliyor.

Editör: TE Bilisim