İstanbul Eczacılar Odasından son dakika ücretsiz maske dağıtımı ile ilgili bir açıklama geldi. Buna göre kamu kurumlarında çalışanlar yada herhangi bir iş yerinde SSK 'lı olarak çalışanlar eczaneden ücretsiz maske dağıtımı yapılmayacak. Bu kişiler çalıştıkları kurumlardan kendilerine maske dağıtımı gerçekleştirilecek.

MASKE DAĞITIMI AÇIKLAMASI;

Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığı vatandaşlara gönderdiği SMS kodu ile eczaneye gitmeleri ile T.C. kimlik numarası ve SMS koduyla 10 günde bir 5 adet maske dağıtım uygulaması başlatılmıştı. Bir çok vatandaşa dağıtımlar henüz yapılmadı. Gerçekleşen aksaklıklar nedeniyle uygun fiyatta maske satışı yapılıp yapılmayacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. İstanbul Eczacılar Odasının yaptığı açıklamada bundan sonraki süreçte kamu kurumlarında çalışanlar herhangi bir iş yerinde SSK lı olarak çalışanlar eczaneden dağıtım yapılmayacağı ifade edildi.

Yoğunluğun azaltması için yapılan bu düzenlemede Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu TİTCK tarafından yapılan görüşme sonrasında karar alındığı ifade edildi. Eczene’den kimlere maske verileceği de belli oldu. Şu anda sadece İstanbul ili için yapılan bu açıklama sonrası diğer illerdeki uygulamanın nasıl olacağı henüz belli değil. Bir açıklama yapıldığında aktaracağız.

KİMLER ECZANEDEN MASKE ALABİLİR?

İstanbul'daki eczanelerden; 20 yaşından büyük olanlar, 65 yaşından küçük olanlar, herhangi bir kamu kurumunda çalışanlara çalıştıkları kurumdan, bir iş yerinde Ssklı çalışanlar iş yerinde temin edecekler. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.