Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada 16 Mart tarihinden itibaren bir hafta ilköğretim, ortaöğretim ve liselerde okullar tatil olacağını ifade etti. Diğer yandan 23 Mart tarihinden itibaren ise eğitimler uzaktan eğitim ile devam edecek. TRT kanallarından yapılacak eğitimlerin yanı sıra Eğitim Bilişim Sistemi EBA üzerinden online eğitimler yapılacak. İnterneti olmayan öğrenciler için ise yeni bir gelişme yaşandı. Öğrencilere Türkcell 6 GB internet verecek.

Ücretsiz internetten öğrenciler, veliler ve öğretmenler yararlanacak. Turkcell Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı 3 Gb internete ilave olarak 3 Gb daha tanımlıyor. EBA içeriklerine erişmek için 12 ay boyunca kullanılacak olan ücretsiz internet kampanyasından nasıl yararlanılacak?

TÜRKCELL ÜCRETİZ 6 GB TANIMLAMA;

Turkcell tarafından yeni bir açıklama geldi. Genel Müdür Murat Erkan yaptığı açıklamalarda Koronavirüs'ün daha az hasarla atlatılması ve bu salgının el birliği ile yenebileceğimize inancımız tamdır denildi. Ücretsiz 6 GB internet nasıl tanımlanacak? Kullanıcılar BİP uygulamasına giriş yapması ardından keşfet bölüme gelerek EBA kanallarını takip etmeye başlat seçeneğine basmaları. 6 Gb internet paketinizi aktif edin seçeneğini işaretlemeleri gerekecek.

TÜRK TELEKOM 6 GB ÜCRETSİZ İNTERNET TANIMLAMA;

Türk Telekom kullanan öğrenci veli ve öğretmenler için Eba sistemini kullanabilmek için faturalı yada faturasız hatlardan 5555'e gönderecekleri EBA mesajı sonrası MEB'in 3 Gb interneti üzerinden 3 GB daha hediye verilecek.