Çipli kimlik, ehliyet, pasaport ve asli işlemlerin artmasından dolayı meydana gelen yoğunluk en çok nüfus işlemlerini yapan personellerin yükünü arttırıyor. Bu nedenle  E-Nüfus Sendikası Genel Başkanı Ali Kart, 1117 personel atamasının bir an önce yapılmasını ve ek olarak da 3 bin 500 personel daha alımı yapılmasını talep etti.

E-Nüfus Sendikası Genel Başkanı Ali Kart, yazılı açıklama yaparak nüfus müdürlüklerinde yoğunluğun arttığını ve bu nedenle ek personellere ihtiyaç duyulduğunu aktardı. Kart, "Bazı kurumların keyfi uygulamaları, fazladan evrak istemeleriyle vatandaşı nüfusa yönlendirmesi neticesinde bir kat daha artan yükle mücadele ediyoruz. Öyle ki İstanbul, Ankara başta olmak üzere büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlar işlem önceliği almak için kendilerine yakın illerden randevu alarak, o illere gidip işlem yaptırmaktadır." dedi.

“YIPRANMA HAKKI VE EK ÖDEME VERİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Kart ayrıca bin 117 sözleşmeli personel için yapılan mülakat sonuçlarının bir an önce yapılmasını ve bu personellerin göreve başlamalarını beklediklerini söyledi. Yıpranma hakkından nüfus çalışanlarının da yararlanması gerektiğini ifade eden Kart, “Nüfus çalışanlarına yıpranma hakkı ve 500 lira ek ödeme verilmesi, adres tescil işleminin e-devlet şifresiyle yapılabilir hale getirilmesi, kullanılmakta olan cihazların daha kaliteli, verimli cihazlarla değiştirilmesi sayesinde, vatandaşa ve personele eziyete dönüşen işlem zorluğunun önüne geçilmesi, Sayın İçişleri Bakanımızın sesimizi duymasını ve çözüm aşamasında hızlı kararlar alınmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Ek istihdam anlamında 3 bin 500 personel alımı konusunda çağrıda bulunan Kart, “Zira artık nüfus çalışanlarının yükü taşıyamayacağı boyutlara gelmektedir” dedi.

Editör: TE Bilisim