E-Devlet'e bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde yeni bir özellik geldi. Gelen bu özellikle ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne alt üst soy ağacı sorgulama sistemi geldi. Bu sistem ile vatandaşlar 1800 yılına kadar soylarını çıkartabilmektedir.

Buna göre Türkiye geneli yapılan duyuru ile 200 bin civarı kişinin alt üst soy ağacı belgesini oluşturduğu ve sistemin duraksadığı belirtilerek e-devlette bu sistem geçici olarak durduruldu. Şu an için soy ağacını görmek isteyen adaylar yeniden sistemin kullanılmasını bekliyor. Peki örnek belgede hangi bilgiler veriliyor? Alt üst soy belge oluşturda hangi bilgiler veriliyor memleket yazıyor mu?

ÖRNEK BELGE PAYLAŞIYORUZ

İşin Olsa ekibi olarak bizlerde e-devlet üzerinden saatlerce araştırma yaptık ve neredeyse gece alarmlar kurarak sizler için örnek belgemizi çıkartmaya çalıştık. Sonunda çabamız sonuç verdi ve ekip arkadaşlarımızdan bir tanesinin 1836 yılına kadar örnek belgesine ulaştık. Örnek belgeyi aşağıdan sizlere sunuyoruz.

Yukarıda verilmiş olan belge alt üst soy bilgisi olarak e-devlet aracılığı ile alınmıştır. Ekip arkadaşımızın isteği üzerine bazı bilgiler buğulanmıştır. Buna göre alt üst soy ağacında anne ve baba tarafının tüm isim soy isim bilgileri, memleketleri, ölüm tarihleri vb. gibi bilgilere yer verilmektedir.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim