E-devlet'e geçtiğimiz günlerde bilindiği üzere harika bir özellik geldi ve vatandaşların 1800'lü yıllara kadar soylarının öğrenebileceği belirtilmişti. Buna göre sisteme anlık olarak çok yüklenme yapıldığı için e-devlet'e girişler oldukça zor olmuş ve sistem kapatılmıştı.

E-devlet'e yeni gelen alt üst soy ağacı sorgulama sistemi ne zaman açılacak diye meraklı bir şekilde beklenilirken sonunda müjdeli haber hakkında duyuru yapıldı. Buna göre yeni gelen duyuru ile e-devlete yeni eklenen alt üst soy ağacı sorgulama sisteminin aktif olduğu belirtildi. E-devlet şifresi olan kullanıcılar soyunu hemen öğrenebilecek.

ALT ÜST SOY NASIL SORGULANIR

E-devlete yeni eklenen Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün sayfası aracılığı ile öğrenilen alt üst soy ağacı sorgulama hizmeti başladı. Buna göre e-devlete giriş yapın ve arama bölümüne alt üst yazın. Arama yaptığınızda direkt olarak karşınıza alt üst soy ağacı sorgulama bölümü gelecektir.

Soy sorgulama alanına tıkladığınızda karşınıza iki farklı cevap çıkacaktır. İlk cevapta sıraya alındığınız ve bilgi verileceği bilgisi var. İkinci cevapta ise direkt olarak kullanıcının karşısına tüm soy çıkmaktadır. Tabi şu anda aldığımız bilgilere göre genel olarak sistemin herkesi sıraya koyduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilisim