Ülkemizde milyonlarca vatandaş PTT şubelerinden az bir ücret karşılığı aldıkları e-devlet şifreleri ile pek çok işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. Buna göre her geçen gün e-devlet sistemi daha da geliştirilirken geçtiğimiz gün Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü alt üst soy sorgulama özelliğini aktif etti.

Bilindiği üzere daha önce soy ağacı sorgulama gibi bazı işlemler vardı ancak adaylar geçmiş ailelerine yönelik hiçbir bilgi edinememekteydi. Sonunda tüm kullanıcıların çok eski tarihlere kadar olan ailelerini öğrenmelerine hak verildi. Peki alt üst soy sorgulama ne zaman açılacak?

YENİ DUYURU YAPILDI

E-devlet aracılığı ile alt üst soy sorgulama ekranına gelindiğinde 200 bin civarı kişinin belge oluşturduğu ve sistemde aksaklıkların yaşandığı belirtilirken şu anda aynı ekranda ''Altsoy ve üst soy bilgi servisinin daha hızlı ve kesintisiz sağlanması için teknik çalışmalar devam etmektedir. Çalışmaların tamamlanması sonrası hizmet kullanıma açılacaktır. Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.'' ibaresi buunmaktadır.

Şu anda alt üst soy sorgulama servisinin başarılı bir şekilde çalışabilmesi için çalışmalar devam etmekte olup yeni çalışmalar tamamlandıktan sonra kullanıcılara alt üst soy sorgulama olanağının verildiği bu himzetin yakında açılması bekleniyor.

ÖRNEK ALT ÜST SOY BELGESİ GÖRÜNTÜSÜNÜ BURADAN PAYLAŞTIK

Editör: TE Bilisim