Geçtiğimiz yıl sonunda Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını ile mücadele halen devam etmekte olup aşı ve ilaç çalışmaları ise son hızla sürüyor. Fakat dün Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan bir açıklama ise tüm dünyaya endişe verdi. Yapılan açıklamada yeni bir salgın hastalığın olabileceğine vurgu yapıldı. Amerika’da New York eyaletinde görülen bu hastalıktan dolayı 5 çocuğun hayatını kaybettiği ifade edildi. DSÖ tarafından yapılan açıklama ve detaylar ise şu şekilde.

Çocukları Tehdit Ediyor

Dünya genelinde korona virüs sebebi ile 4 milyon 696 bin 927 hasta olmuş ve toplamda 311 bin 400 kişi ise hayatını kaybetti. Bu noktada yapılan açıklamalara göre çocukların ciddi ve kronik bir hastalığı yoksa hastalığı hafif atladıkları ifade edilmişti. Fakat geçtiğimiz ay ortaya çıkan yeni bir hastalık çocukları tehdit etmekle birlikte bu salgın, 5 yaşına kadar olan çocuklarda görülen Kawasaki sendromuna benziyor. Damarlarda iltihaplanmayla ortaya çıkan Kawasaki sendromunda 3 günü geçen ateş, ağız, kol ve bacaklarda döküntü gibi belirtiler görülüyor.

Korona Bağlantılı Olabilir

İlgili hastalık dolayısı ile şimdiden 7 çocuk hayatını kaybetmiş durumda. Hastalığın tedavi edilmemesi durumunda zarar gören kalp damarları ölüme sebebiyet veriyor. Fakat bu noktada bu hastalığa yakalanan çocukların çoğunda aynı zamanda korona görülüyor. Bu nedenle yeni salgının korona ile bağlantılı olduğu tahmin ediliyor. İtalya’da konu ile ilgili olarak yapılan araştırmada ise bu hastalığa yakalanan çocukların korona virüse karşı antikor geliştiği görüldü. BU da iki hastalığın bağlı olduğunu gösteriyor.

DSÖ Açıkladı

Dünya genelinde ise çocuklarda bu semptomları gösterenlerin sayısı hızla artıyor, Avrupa genelinde 230, ABD’de 100’den fazla vaka görüldü. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), tüm dünyaya bir uyarı yayınlayarak bu hastalığa karşı uyarı yayınladı.

Editör: TE Bilisim