İçişleri Bakanlığı 81 il geneline düğün salonlarının açılması ile ilgili genelge gönderdi. 1 Haziran 2020 tarihi itibarıyla yeni normalleşmeye kapsamında restoranlar kafeler müze yerlerinin açılışı gerçekleştirildi. 15 Haziran 2020 tarihi itibariyle nikah salonları açıldı. Düğün yapacak olan çiftlerin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi de düğünlerin hangi şartlarda ve nasıl açılacağı olmuştur.

Düğün törenlerinde uygulanacak tedbirler konulu genelge 81 il geneline gönderildi. Dünya geneli etkisi altına alan korana virüsün yayılmasının önüne geçmek amacıyla bazı tebliğleri açıklandı. Düğünler daha çok açık havalarda yapılması ve kısa sürmesi virüsün bulaşma riskinin azaltacağı vurgulandı. Ayrıca düğün yapılacak mekanların giriş yerlerinde ve halkın ortak kullanım alanlarında masalarda dezenfektan bulundurulacak. Düğünlerde maske takılacak.

DÜĞÜN SALONLARINDA ALINACAK TEDBİRLER;

Düğün karşılaşmalarında gelen misafirlere ateş ölçümleri yapılacak. Salonlardaki masa mesafelerinin arasının en az bir buçuk metre olması istenildi.  Sandalyelerin arasındaki mesafe en az 60 santim şeklinde olacak. Düğün salonlarına girişte karşılaşmalarda ve bittikten sonraki uğurlamalar da herhangi bir tokalaşma yapılmayacak.  Toplu fotoğraf törenleri yapılmayacak. Takılar toplama kutuları içerisinde atılacak. Ayrıca düğün boyunca yapılacak olan merasimde gelin ve damat haricinde herhangi bir gösteri dans, halay eğlencesi yapılmayacak. Yemekli merasimde olan düğünler için tek kullanımlık malzemeler seçilecek. Uyulması gereken kurallar konusunda vatandaşların görebileceği alanlarda bazı uyarılar asılı olacak. Düğün salonlarındaki görevler maskeli ve yüz koruyucu kullanacak. Misafirin dinlenmesine yönelik olarak canlı müzik yapılabilecek. Düğün mekanları da bulunan işletmeler içerisindeki kafeterya, kantin gibi yerleri tek kullanımlık tabak bardak tercih edilecek.

Kapalı alanlarda yapılacak düğünlerde iki düğün arasında en az 1 saatlik zaman dilimi bırakılacak. Bu zaman dilimi içerisinde havalandırması ve temizliği gerçekleştirilecek koronavirüsün artırılmasına yönelik olarak lavabolarda kurutma cihazları kullanması izin verilmeyecek. Tek kullanımlık kağıt havlular tercih edilecek. Mümkünse sıvı sabunluk ünitelerinin fotoselli olması tavsiye ediliyor.

İNTERNET KAFELER DE 1 TEMMUZDA AÇILIR MI?

İnternet kafeler, nargile salonları, PlayStation salonları, oyun salonları ve eğlence merkezlerinin 1 Temmuz 2020 tarihinde açılıp açılmayacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. bu konuda Sağlık Bakanlığı ve İçişleri bakanlığı yönergeleri açıklandığında detayları aktarmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim