Düğün salonları ve internet kafeleri ne zaman açılacak?

1 Haziran 2020 tarihinde yeni normalleşme adımları kapsamında kamu kurumlarında normal mesaiye geçişi yapıldı. Restoran, kafe, müze yerleri açıldı. Toplu taşıma araçlarında yüzde 50 kotası kaldırıldı. 15 il genelinde uygulanan şehirlerarası ulaşım kısıtlaması kaldırıldı ve özel kreşler açıldı.

Henüz faaliyetlerine başlayamayan düğün salonları ile internet kafeler ne zaman açılacak? Bu konuda yapılan son açıklamalar neler? Profesör Dr. Nevzat Yalçın bu konuda bir açıklama yaptı.

TARİHİ AÇIKLAMASI;

Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte düğün yapmayı bekleyen vatandaşların en çok merak ettiği sorulardan bir tanesi de düğün salonları ne zaman açılacak? Profesör Dr. Nevzat Yalçın, salonların açılması için en uygun tarihin ağustos ayı olduğunu ifade ederek, Bakanlığının yaptığı hazırlık çalışmalarında salona kaç kişinin bulunacağına, hangi önlemlerin alınacağından, sosyal mesafe kurallarının, maske takmanın, buna benzer önlemlerin çalışmalarının yapıldığını ifade etti. İlk aşamada kır düğün salonlarının biraz daha rahat olabileceği için açık alanların havalandırma sistemi açısından daha uygun olabileceği için kır düğünün yapılmasını tercih edilmesini istedi. Düğün salonlarını açılması için en uygun tarih Ağustos ayında olabilir denildi. Ayrıca daha önce ertelenen sempozyum kongre gibi faaliyetler için Eylül ayında başlaması Mümkün olabilir. Internet kafelerin açılması ile ilgili Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada kafelerin açılmasının arafta kaldığını, diğer işletmelerinin açılmasından daha kolay bir mesele olduğunu ifade ederek yakın zamanda gündeme geldi dedi bu konudaki çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Editör: TE Bilisim