Dünya Sağlık Örgütü covid-19 sağlığına ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. İsviçre Cenevre kentinde gerçekleştirilen online konferansta konuşma yapan Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Ghebreyesus Dünya genelindeki bir günde 230 bin vaka tespit edildiğini ifade ederek bu vakaların yüzde 80'lik kısmı 10 ülkede gerçekleştirildiği ifade edildi.

TÜM DÜNYA RİSK ALTINDA;

Ghebreyesus açıklamasında covid-19 virüsü nedeniyle tüm dünyanın risk altında bulunduğunu ifade ederek, birçok ülkenin hastane odaları ve yoğun bakım odalarının yeniden dolmaya başladığını ifade etti. Bazı ülkeler için önceki kazanımların yapılan yanlış uygulamalarla kayıp olduğu ifade edildi. Tüm dünyanın koronavirüs konusunda etkilendiğini söyleyerek, Dünya genelindeki en fazla vakanın Amerika Birleşik Devletleri'ne gerçekleştirildiğini merkez üstünün Amerika kıtası olduğunu ifade etti. Birçok için yanlış istikamete gittiğini virüse karşı mücadelenin tek yolunun enfekte olmuş kişileri ulaşmak olduğu açıklamasını yaptı.

KÖTÜNÜNDE KÖTÜSÜ GELEBİLİR! 

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı yaptığı açıklama arasında önemli bir konuya değinerek normalleşme sürecinin için eski normal dönüş öngörülebilir bir gelecekte olmayacak ifadesini kullandı. Dünya Sağlık Örgütünün yaptığı açıklamalardan bir tanesi de ülkelerde temel prensipleri takip edilmesini istedi. “Temel prensipler takip edilmezse koronavirüs salgının gittikçe kötüleşeceğini, kötünün de kötüsü olacak ama bu şekilde olmak zorunda değil dedi.”