Her geçen gün corona virüsü hakkında yeni detaylar kamuoyuna açıklanmaya devam ederken corona virüsünün havada yarım saatten başlayarak üç saate kadar asılı kalabildiği pek çok kaynak ile dünyaya duyurulmuştu. Buna göre vatandaşlar havada asılı kalan virüsten etkilenmemek için maske ile sokağa çıkmaya devam ederken şimdide Dünya Sağlık Örgütü DSÖ tarafından çok önemli bir bilgi paylaşıldı ve corona virüsünün havada asılı kalamadığını duyurdu. Pek çok kişinin kafasında soru işaretlerinin kaldığı bu bilginin detayları nedir?

DSÖ: Havada Asılı Kalamayacak Kadar Ağır

Dünya Sağlık Örgütü DSÖ tarafından yapılan duyuruda corona virüsünün su baloncukları ile virüs taşaıyan kişinin ağzından havaya karıştığı fakat bu su boloncukları ile corona virüsünün ağırlığının havadan daha ağır olduğundan dolayı havada asılı kalamadığı ve hemen yere düştüğünü duyurdu. Daha önce virüsün üç saat boyunca havada asılı kalabildiği belirtilmişti fakat şimdi virüsün ağırlığı sebebi ile havada asılma şansının olmadığı belirtildi.

DSÖ Virüsün Nasıl Bulaştığını Duyurdu

DSÖ tarafından virüsün havada asılı kalamadığını ve sadece virüs taşıyan kişilerin öksürmesi, hapşurması ya da konuşması sırasında ağzından çıkan su baloncukları aracılığı ile bulaştığını belirterek kişilerin el temizliğine dikkat etmesi ve kalabalık noktalarda kesinlikle bulunmaması gerektiğini ifade etti.