2020 yılı bitmeden yeni felaketler gelmeye devam ederken şimdide Drakula Böceği ortaya çıktı. Buna göre Trabzon şehrinde görülen Drakula Böceği popülasyonunda hızlı bir artış yaşandı. Genel olarak fındık bahçelerinde görülen ancak popülasyon sayısı fazla olmayan Drakula Böceğinde büyük bir artışın yaşandığı gözlemlendi ve 7 mahalle karantinaya alındı. Böceklerin bulunduğu fındık ağaçları ise kökten sökülmeye, yakılmaya başlandı.

Koronavirüs Gibi Avrupadan Geldi

Türkiye'ye bilindiği üzere korona virüs İtalya'dan geldiği ön görülmekteydi. Tıpkı korona virüs gibi Drakula Böceği'de İtalya'dan geldiği ilk olarak İstanbul'da ve sonrasında ise Trabzona kadar ulaştığı ön görülmektedir. Özellikle böceğin geçiş güzergahındaki şehirlerde tehdit altındadır.

Nasıl Etkisi Var?

Fındık ağaçlarının köklerine büyük oyuklar açarak içerisinde giren Drakula Böceği hızlı bir şekilde ağacın ölmesini sağlıyor. Dallar kuruyor, hatta kırılacak seviyeye geliyor. Buna göre Tarım Bakanlığından yetkililer sahaya ulaştı. Jandarma ekipleri 7 mahalleyi kapattı. Tespit edilen ağaçlar Tarım Bakanlığına ait ekipler tarafından araçlar ile köklerinden sökülüyor, toplanıyor ve yakılıyor.

Şu anda hem çiftçiler hemde Tarım Bakanlığı ekipleri Drakula Böceği ile mücadele etmeye devam ediyor. Eğer böcek etkisiz hale getirilmezse Karadeniz Bölgesinde bulunan tüm fındık ağaçları tehdit altındadır. Ağacı çabuk kurutan, öldüren drakula böceği koronavirüsten çok daha hızlı yayılıyor. Türkiye'deki tüm fındık ağaçları şu anda tehlike altında denilebilir.

Editör: TE Bilisim