Devlet Personel Başkanlığı 286 şehit yakını ve gazi yakını tama kura sonucu belli oldu.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına daha önce yapılan başvurular sonucu hak sahiplerinin atama kurası bugün (25 Ocak 2019) gerçekleşti. Buna göre gazi yakını ile şehit yakınlarının katıldığı kura atamaları noter huzurunda adayların katılımıyla yapıldı.

41 kamu kurumundan 20'si bakanlık ve taşra teşkilatlarına 20 Üniversite Başkanlıklarına ve bir mahalli idarelere atama yapıldı. Adayların öğrenim durumlarına göre yapılan kadro dağılımında hemşire, veteriner hekim, öğretmen, grafiker, tekniker ve teknisyen, avukat, mühendis, psikolog, sosyolog, kadrolarında 122 kişi memur kadrosunda 102 kişi hizmetli kadrosunda 1 kişi büro personeli kadrosunda 2 kişi ise sürekli işçi kadrosunda atama yapıldı.

KURA SONUÇLARI BELLİ OLDU!

DPB resmi internet sitesi üzerinden yapılan duyuruda atama sonuçları 25 Ocak tarihinden itibaren erişime açıldı. Ayrıca adaylara yapılan kura sonuçları http://sonuc.dpb.gov.tr/SorguSehitGaziAtama adresi üzerinden öğrenilebilecek. Atama ile ilgili işlemler için atama yapılan kurumlara yazının ulaşmasından sonra atama işlemleri başlayacak.

Kura sonuçları

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim