Koronavirüs tedavisi için yoğun bir laboratuvar ortamındaki çalışmalarına devam eden ve kendi ekibi ile çalışmalardan haberdar eden Prof. Dr. Ercüment Ovalı sosyal medya üzerinden heyecanlandıran bir açıklama yaptı.

Dornaz Alfa ilacı klinik testlere alınması gerektiğini ifade eden Ovalı açıklamasını 23 Nisan 2020 tarihinde yapması bekleniyordu. İlaç o kadar etkili duruyor ki insanların hayatlarını kurtarabilir diyerek acilen dornaz alfa koronavirüs hastaların tedavisinde klinik testlere alınmalı diyerek açıklamasını tamamlandı.

23 NİSAN'I BEKLEYİN DEMİŞTİ!

Prof. Dr. Ercüment Ovalı sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada "1 aydır labaratuvarda çalıştığımız ilacın ismini 23 Nisanda açıklayakcaktık ancak o kadar etkili duruyor ki insanların hayatlarını kurtarabilir. İnsanların hayatından gün çalmak istemedik. Acilen Dornaz Alfa hastaların klinik tedavisinde klinik testlere alınmalı dedi.

DORNAZ ALFA NEDİR?

ilaç hakkında yapılan açıklamalarda (Rekombinan insan DNaz), yani [Dornaz alfa] human DNaz I enziminin rekombinan formudur denilmiştir. “rekombinant human DNAz” (rhDNaz) olarak da adlandırılır.

[Dornaz alfa], KF (Kistik Fibrozis) hastalarının mukusundaki nekroza uğramış nötro fillerden açığa çıkan çok miktardaki serbest DNA’yı yıkmak ve böylece solunum yolu sekresyonlarının viskoelastisitesini azaltmak için, mukusun klirensini artırmak ve solunum yolu enfeksiyonlarının sık ve şiddetini azaltmak yoluyla akciğer fonksiyonlarını korumak ya da iyileştirmek amacıyla geliştirilmiştir denilmektedir.