Terör olaylarının devam ettiği Şırnak, Mardin Nusaybin Hakkari Dağlıca'da yine şehit haberleri geldi. Dün Şırnak, Mardin Nusaybin Hakkari Dağlıca'da 4 askerin şehit olduğu öğrenildi.


Şırnak, Nusaybin ve Dağlıca’da 4 şehit

PKK’lı teröristlere yönelik operasyonlarda dün Şırnak’ta Uzman Çavuş cihangir Can, Dağlıca’da Piyade Üsteğmen Onur İlkhan ve Nusaybin’de Kadir Demiryürek ile Tevfik Gençleşen şehit düştü

Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar sürerken dün Şırnak merkezde 1, Mardin Nusaybin’de 2 ve Hakkari Dağlıca’da 1 asker şehit oldu, 9 asker de yaralandı. Çıkan çatışmalarda da 30 terörist öldürüldü.

Şırnak’ta Cumhuriyet Mahallesi’nde dün güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada dört asker yaralandı. Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Uzman Çavuş cihangir Can (27), müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı üç askerin tedavisi ise devam ediyor.

GATA'dan acı haber geldi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik  operasyonda yaralanan Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa karaman, tedavi gördüğü  Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) şehit oldu.

Şehit askerin naaşının, Sabah GATA'da düzenlenecek törenin ardından  memleketi Çorum'a gönderileceği bildirildi.


Bu arada şehidin, Çorum'un Sungurlu ilçesinde yaşayan ailesinin acı  haberin ardından Ankara'ya gittiği öğrenildi.

Şehidin ailesiyle Ankara'ya giden Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir  Şahiner, AA muhabirine, üzüntülerinin çok büyük olduğunu söyledi. Şehit Jandarma  Uzman Onbaşı Karaman'ın cenazesinin, GATA'da düzenlenecek törenin ardından  Sungurlu'ya getirileceğini ifade eden Şahiner, "Cenaze töreni öğle ya da ikindi  namazından sonra yapılacak. Belediye olarak bu şekilde hazırlıklara başladık. Gün  Mustafa'mıza sahip çıkma günüdür. Şehidimize son görevimizi en iyi şekilde  yapacağız" dedi.
Editör: TE Bilisim