Diyarbakır Belediyesine 387 personel alımı için başvuran adaylar, uzun zamandır sonuçların açıklanmaması nedeniyle plan yapamadıklarını belirtmekteler.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine KPSS'den en az 60 puan ve üzeri şartını taşıyan adaylar başvurularını tamamladı. Buna göre KPSS puan sıralamasından, eğitim düzeyinde lisans ve ön lisans mezunu adaylar arasından 387 kişi istihdam edilecek. Yoğun bir ilginin bulunduğu düşük KPSS puanı ile belediye personel alımında beklenmedik durumla karşılaşıldı. 40'dan fazla kadrodaki alımlar için sonuçların 7 Mart tarihinde açıklanması bekleniyordu. Üzerinden bir ay geçmesine rağmen başvuru sonuçları adaylara duyurulmadı. Yerel seçim sonrası halen sonuçların açıklanmaması ilanın iptal edilip edilmeyeceği sorusuna neden olmakta.

ON BİNLERCE ADAY MERAKLA BEKLİYOR!

Adaylar, ilanın iptal edilmesi on binlerce başvuru yapan adayın mağdur olacağını belirtmekte. Ayrıca belirtilen süre içerisinde açıklanmaması nedeniyle plan yapamadıklarını belirtmekteler. Henüz konu ile ilgili resmi bir açıklama yapmazken yerel seçimler ve Belediye Başkanlıkların seçimlerinin yeni tamamlanması, Diyarbakır Belediye Başkanın değişikliği gibi sebeplerle sonuçlar için biraz daha beklenilmesine neden olabilecek.

Konu ile ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirisiniz. Gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim