Ramazan Bayramının ardından dini bayram olarak bilinmekte olan ikinci bayram Kurban Bayramıdır. Her sene Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan görüşmeler ile uygun bir tarih bulunur ve belirlenmiş olan bu tarih Kurban Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığının 2017 yılına ait Kurban Bayramını belirlemesi bekleniyordu ve sonunda merak ile beklenmekte olan açıklama geldi. Buna göre 2017 yılı Kurban Bayramı günü belirlendi ve Kurban Bayramı tatilinin de kaç gün olacağı öğrenildi. Peki Kurban Bayramı ne zaman ve Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak.

30 AĞUSTOS İLE BİRLEŞTİRiLECEK

Bilindiği her sene 30 Ağustos günü Zafer Bayramı olarak kutlanılmaktadır ve yapılan açıklamalar ile 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatil olabilmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı bu sene Kurban Bayramını 30 Ağustos 2017 tatili ile bir araya getirdi. Arife günü dahil olmak üzere Kurban Bayramı 31 Ağustos 2017 tarihi itibari ile başlayacak ve tatil 4 Eylül 2017 Pazartesi günü sona erecek.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK

30 Ağustos Zafer Bayramının tatil günü olarak ilan edilmesi ile birlikte arife günüde tam gün tatil olarak ilan edilirse Kurban Bayramı tatili bu sene 6 gün olacak. İlerleyen günlerde tatil konusunda yeni açıklamalar gelecektir.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim