Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu cuma namazına dakikalar kala bir açıklama yaptı. Koronovirüs'ün görüldüğü ülkelerde yüksek risk gurubundaki Müslümanların mazeretli sayılabilecekleri ve bu sebeple cuma namazı yerine evde öğle namazı kılabilecekleri ifade edildi.

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki toplantıda pek çok önemli kararlar alındı. Spor müsabakaları seyircisiz oynatılacak, ilköğretimi orta öğretim ve liselerde eğitime ara verildi. Diğer yanan merak edilen bir soru ise cuma namazı iptal edilecek mi cuma kılınacak mı soruydu. Tüm ülke genelinde cuma namazı kılınacak fakat Diyanet işleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından alınan karara göre yüksek risk bulunan vatandaşların evde kalarak öğle namazı kılmaları cuma namazından mazeretli olabilecekleri ifade edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından cuma namazına dakikalar yapıla yapılan açıklamada; Yüksek risk grubunda bulunan Müslümanlar cuma namazı yerine evlerinde öğle namazı kılabilecekleri açıklandı. Koronavirüs nedeniyle hasta olan şüphe nedeniyle gözlem altında bulunanlarda toplu halde insanların bulunduğu mekanlara gitmeleri caiz olmadığı açıklandı. Diğer açıklamada ise yetkili otoriteler tarafından alınacak kararlar ile hastalığın yayılmaması için karantina altında tutulan bölgelerde cuma namazı farz olmadığı ifade edildi. Bu gruptaki vatandaşların cemaatle namaz kılmasının caiz olmadığı diğer açıklamalardan oldu. Karantina altında bulunan yerlerde cuma namazı yerine evde öğle namazı kılınmalıdır denildi.