2018 yılına girilmesi ile bilindiği üzere memur alım ilanları kamuoyuna duyurulmaya başladı ve ilk en büyük atama Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) tarafından yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) geçtiğimiz hafta 9 bin 500 kişilik memur alımı başvuru sürecini tamamladı ve adayların kamuya geçişlerini başlatacak.

Buna göre Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) 2018 yılına girer girmez yüklü bir alım yaptığı için bu sene yeni bir alım ilanının yayımlanıp, yayımlanmayacağı büyük bir merak ile beklenirken konu hakkında kamuoyuna geçtiğimiz günlerde önemli bir açıklama yapıldı ve 6 bin memur alımının daha yapılacağı belirtildi.

6 BİN MEMUR DAHA ALINACAK

Geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) yapılan açıklama da 2018 yılının sonuna kadar Diyanet'in 6 bin imam daha alımı yapılacağı belirtilirken bu alımlar için 18 bin kişinin mülakata çağrılacağı ve mülakata İŞKUR aracılığı ile sözleşmeli olarak çalışan imamlarında katılabileceği belirtildi.

18 bin kişinin katılacağı mülakat sınavı sonucu Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) 2018 yılı sonuna kadar toplam 6 bin memur alımı daha yapacak. Şu an için alımlar tabi ne zaman yapılacak bilinmiyor fakat ilerleyen bir zamanda Diyanet İşleri Başkanlığı DİB'in yeni bir ilan yayımlanması beklenmektedir. Henüz yeni yüklü bir alım yapıldığı için diğer atamalar 2018 yılı sonlarına doğru yapılabilir.

Alım İlanı Yayımlandığında Haberdar Olmak İster Misiniz?
Facebook Sayfamızı Buradan Takip Edebilirsiniz
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz