Diyanet İşleri Başkanlığı bu haftaki hutbe konusunu açıkladı. 28 Şubat cuma günü Ülke genelindeki tüm camilerde okunacak olan metinde haftalık farklı konular anlatılıyor. Helal kazanç üzerine açıklanan hutbenin tam metini belli oldu.

BU HAFTAKİ KONU;

Cuma günü Müslümanlar için ayrı bir öneme sahip. Her hafta olduğu gibi bu haftada Müslümanlar ibadetlerini yerine getirmek için camilere akın edecek. Diyanet İşleri Başkanığı tarafından her hafta farklı konularda hutbe okunuyor. Bu hafta ki konu ise helal kazanç ve alın teri üzerinde olacak. Metinin tamamına aşağıdan erişebilirsiniz. Diğer yandan İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve bazı illerde cuma saatleri şu şekilde olacak.

NAMAZ VAKİTLERİ;

28.02.2020 tarihli Diyanet İşleri namaz vakitlerine göre İstanbul’da 13.22'de Ankara ilinde ise 13.06'da. İzmir için 13.29'da ezan okunacak. Cuma namazı dört sünnet, iki 2 farz, dört son sünnet olarak toplamda on rekat olarak idrak edilir. Tüm camilerde öğle namazı vaktinde idrak edilen namazda okunacak hutbe aşağıda;

Geçen haftaki hutbe konuları; Üç ayların manevi iklimine yaklaşırken, Kudüs islam yurdudur, Sorumluluk sahibi baba labilmek, teknoloji bağımlılığı ve sosyal mdya ahlakı, islam, iman ve hayat, Peygamberimizin dilinden dualar, Tefekkür ie bir ömür geçirmek, Tekva en hayırlı azığımızdır. Namaz rabbimize yakın olma çabamızdır.

Cumhurbaşkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre;

tamamına erişmek için tıklayın