Diyanet işleri Başkanlığından son dakika açıklaması. 2020 Kurban Bayramı vekalet ücretleri belli oldu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş yaptığı açıklamalarda 2020 Kurban Bayramı ile ilgili vekalet ile kurban kesme bedelinin yurt dışında ve yurt dışındaki bedellerini açıkladı. Yapılan açıklamada “Türkiye'de 77 il genelinde 32 ilçede, yurt dışında ise 75 ülkenin 287 bölgesinde mazlum ve muhtaç kardeşlerimize, halkımızın insanımızın yardım elini ulaştırmaya çalışacağız. Yurtiçinde ve yurtdışında 20 milyonu aşkın mazlum mağdur muhtaç ve sığınmacı insanlarımıza halkımızın iyilik dilini ulaştırmayı hedefliyoruz. Bağış aşamasından kesilen kurbanların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve kadarki süreçte, ülkemizdeki ve yurtdışındaki hocalarımız gönüllülerimiz ve yardımcı kuruluşlardaki çalışanlarla beraber bu yılki Kurban organizasyonu idrak edeceğiz.” denildi.

DİYANET KURBAN BEDELİ NE KADAR?

Vekalet yoluı ile kurban kesim bedellerini yurtiçinde 975 Türk Lirası oldu. Yurt dışında ise 825 Türk Lirası olarak belirlendi. Bağışların nasıl yapılacağı da başkan Erbaş tarafından açıklaması geldi.

Türkiye Diyanet Vakfı bu yıl vekalet yoluyla kesilecek kurbanlar için;

  • İnternet sitesi olan bagis.tdv.org adreslerinden online bağış yapılabilir.
  • Android ve Apple Store'a mağazalarından indirilebilen mobil uygulamadan uygulamasından kurban vekaletleri verebilecek.
  • Türkiye Diyanet Vakfı şubelerinden din görevlilerine başvuru yapılabilecek.
  • PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödemeler yapılabilecek.
  • 0312 416 90 00 numaralı telefondan arayarak kurban vekaleti ile ilgili detaylı bilgi alabilir.

Yurt dışındaki vatandaşlar ise din hizmetleri Müşavirliklerinden ve ateşeliklerden  bu ülkelerdeki cami dernekleri ve din görevlisi vasıtasıyla kurban bağışlarını kesebilecekler.

KURBAN BAYRAMI TARİHLERİ;

Dini günlerden bir tanesi olan iki bayramdan bir tanesi kurban bayramı; 31 Temmuz 2020 tarihinde başlayacak. 3 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

Editör: TE Bilisim