Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 Hac kura sonuçları sorgulama için geri sayım başladı. Buna göre Diyanet Tv ekranlarından 9 Ocak 2020 tarihinde 10:00'da canlı olarak noter huzurunda kura töreni gerçekleştirildi. Kura'ya çok sayıda hacı adayı Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakçı Bakan Yardımcıları Diyanet İşleri Başkanları ve katılımcılar salonda yerlerini aldı. Ankara hac kura isim listesi ekranlara canlı olarak yansıtıldı. Adaylar için İstanbul, İzmir, Antalya isim listesi açıklanmazken e-devlet üzerinden kura sonuçları öğrenilebilecek. Ayrıca e-devlet şifresi ile sorgulama yapılabilecek.

KESİN KAYIT TARİHLERİ; Kesin kayıt hakkı kazanan yaklaşık 83 bin hacı adayı 13 Ocak ile 24 Ocak tarihleri arasında kayıt işlemlerini yapmaları gerekmektedir.

KURA SONUÇLARI NEREDE AÇIKLANACAK?

Adayların ön başvurularda verdikleri telefon numaralarında 9 Ocak 2020 tarihinde (bugün) sms gönderilecek. Ayrıca sms gelmeyen adaylar ise http://hac.diyanet.gov.t adresi üzerinden açıklanacak duyurunun ardından sorgulama ekranlarından başvuru sonucu öğrenebilecekler. Adayların bu ekrana giriş yapmaları için e-devlet şifresi istenilecek. Bunun için adaylar önceden e-devlet giriş yapabilecek durumda olmaları gerekli olacaktır.

ANKARA HAC LİSTESİ BELLİ OLDU;

Noter Kurası il il çekildi. Buna göre öncelikle Ankara ilinde yapılan başvurular sonucunda kesin kayıt hakkı elde eden adaylar belirlendi. İsim listesi canlı olarak ekranlarda oldu. Tamamı olmasa da bir kısmının isimleri aşağıdaki link üzerinde yer alıyor. İsmi bulunmayan adayların akşam 21:00'da yeniden sorgulama yapmalarında fayda olacaktır.

HAC ÜCRETLERİ;

Hacı adaylarının oda tercihli veya otel konaklama olarak iki seçenekte bulunabiliyor. Buna göre otel konaklamalı kişi başı ücreti en az 24 Bin Sar olarak açıklandı. oda tercihli olarak ise kişi başı 15,950-21,500 SAR arasında olacak. Suudi Arabistan Riyalı cinsinden ifade edilen tutarın Tl cinsine kur farkı olacaktır. Diğer yandan ilk hac kafilesi 22 Haziran tarihinde yola çıkacak.

HAC NEDİR; Hac ibadeti Müslümanların maddi olarak ve fiziki olarak imkanı olanlar için yerine getirebilecekleri ibadet olmakla birlikte kutsal toprakları usul ve şartlar dahilinde ziyaret ederek ruhun Allah ile buluşmasıdır. Buna göre gerek bu ibadetin nasıl yapıldığı, gerek başvuru koşulları ve ne kadar ücrete mal olduğu ile ilgili daha detaylı bilgileri Diyanet resmi internet sitesi üzerinden edilebilirisiniz.

HAC KURA SONUÇLARI İÇİN:http://hac.gov.tr/

2020 Hac kurası Ankara İsim Listesi (bir kısmı)