Gün geçmiyor ki ülkemizde yeni bir dolandırıcılık girişimi daha olmasın. Dolandırıcıların yeni girişimi, farklı merkezlerden topladıkları data (kullanıcı verileri) yardımıyla cep telefonlarını aramak ve bu numaralardan kişilere ulaşıldığında kendilerini internet servis sağlayıcısı olarak göstermek. Dolandırıcılar bu şekilde binlerce kişiyi dolandırıp, yüksek cezalarla karşılaşmasına neden oluyorlar.

Büyük firmalar gibi tanıtıyorlar

Bu numaralardan arayan kişiler kendilerini büyük internet servis sağlayıcı firmalarından arıyormuş gibi tanıtıyorlar ve kişilerin isim, soyisim bilgileri de ellerinde olduğu için güven ortamı yaratıp vatandaşları kandırıyorlar. Aradıkları numaralardan vatandaşlara internet paketlerine yönelik abonelik sürelerinin bittiğini, ay başından itibaren kendilerine yüksek faturalar geleceğini ve bu nedenle kampayaya aboneliklerini tekrar yaptırmaları gerektiğini söylüyorlar. Telefonda karşılaştıkları bilinçsiz tüketicilere paket abonelikleri bitmediği halde yeni paketler satarak hem dolandırıyorlar, hem de abonelik iptali ve cayma nedenlerinden dolayı çok yüksek cezalarla karşılaşmasına sebep oluyorlar. Güvenlik güçleri tarafından numaraları dağıtılan bu dolandırıcılar hakkında yasal süreç işliyor ve yakalama çalışmaları başlatıldı. Son dönemde adeta moda haline dönüşen dolandırıcılık vakalarından biri olarak ifade edilen çağrı merkezi dolandırıcılıklarına karşı vatandaşlar uyarılarak, bilinçlenmelerini sağlamaları adına duyurular gerçekleştiriliyor. İşte o çetenin kullandığı numaralar:

08504737929  - 08504737336  - 08504737347 - 08504737142 - 08504737493 - 08504737253

Eğer sizi de bu numaralardan arayanlar olursa, açmayın, açsanız dahi söylediklerine kanmayın. Eğer gerçekten internet aboneliğinde böyle bir durumun yaşanıp yaşanmadığı konusunda şüpheleriniz varsa, faturalarınız üzerinde numaraları yazan internet servis sağlayıcılarınız ile iletişime geçin...