DHMİ'nin Güvenliğini Koruma Memurları Yapacak

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 20 bin koruma memuru alımı kararının yürürlüğe girmesiyle, havalimanlarının güvenliğini sağlaması adına Koruma Memurluğu sisteminden yararlanacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın talimatının sonrasında İçişlerine Bakanlığı tarafından sisteme başlatılacak olan, Kamu binaarının korunması amacı ile kamu ya 20 bin Koruma memuru alımı gerçekleştirilecek. 20 bin Koruma Memuru alımının bir bölümünü özel güvenlik sektöründen geçiş yapanlar dolduracak. Kalan diğer kadrolar ise yapılacak olan sınav ile gerçekleştrilecek. Devlet polisine yardımcı olmak amacı ile geçilecek olan bu sistemde, Havalimanlarının, adliyelerin, cezaevlerinin, hastanelerin, enerji nakil hatlarının güvenliğinin korunmasında özel güvenlik yerine Koruma Memurları işe alınacak. 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün Korumasınıda Koruma Memurları Yapacak

Türkiye çapında 34 havalimanından sorumlu olan Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürüğü bu sistemin yürürlüğ girmesiyle birlikte, havalimanlarında bulunan özel güvenlik yerine, güvenliğinin korunması adına Koruma Memurluğu sisteminden yararlanacak. Devlet Hava Meydanları İşletmesi şu anda 2,700 kişilik özel güvenlik hizmeti ile güvenliğini sağlıyor. 1,700 kişilik bir kadro ilede kendi bünyesine ait özel güvenlikçisi mevcut. Bu 20 bin koruma memuru uygulamasının yürürlüğe girmesi ile birlikte yaklaşık 4 bin kişilik Koruma memuru ile 34 havalimanın güvenliğini sağlayacak.  20 bin Koruma Memuru ne zaman alınacak ve ne zaman düzenlemeye gireceği hakkında net bir bilgi bulunmuyor.

Editör: TE Bilisim