Evlenmeyi düşünen, evlilik hazırlığı yapan binlerce gence müjde devletten geldi. Bu çiftlere konut ve çeyiz hesabı üzerinden devlet desteği toplamda 40 bin TL’ye kadar çıkmakta olup özellikle evlenmek isteyen faka maddi yetersizliği bulunan her genç bu hesap üzerinden devlet katkılı destekten yararlanabilmektedir. Peki kimler bu destekten yararlanabilir, başvuru şartları nelerdir, ne kadar ödeme yapılmaktadır? Merak edilen tüm detaylar haberin devamında yer almaktadır.

Kimler Destekten Yararlanabilir?

Toplamda 40 bin TL’ye çıkan çeyiz ve evlilik desteğinden yararlanmak isteyenlerin sağlaması gereken birtakım şartları sağlaması gerekmekte bu şartlar arasında 24 yaşını aşmamış olmak ve daha önce evlilik yapmamış olmak, Türk vatandaşı olmak, evlilik tarihinden en az 3 yıl önceden hesabın açılmış olması ve düzenli ödeme yapılmış olması, 27 yaşını doldurmadan ilk evliliğini yapıp evlilik tarihinden itibaren 6 ay içinde başvuru yapmış olmak, çekim hakkını en fazla 2 defa kullanmak, evliliğin olmaması durumunda ise şartlarda yer alan maddeleri kabul etmek, hesabı açmak için 18 yaşından büyük olmak ya da vasi ya da veli ile birlikte hesabın açılması için başvuruda bulunmak şartlarının sağlanması gerekmektedir.

Ayrıca evlilik yapmak isteyenlere konut desteği olanağı da sağlanmakta olup bu destekten yararlanmak için de Türk vatandaşı olmak, 7.4.2015 tarihi itibarıyla tamamı kendi adına kayıtlı konut sahibi olmaması, en az üç yıl boyunca asgari olarak düzenli ödeme yapılmış olması, -konut edinim tarihini müteakip altı ay içerisinde gerekli belgeler ile konut hesabının bulunduğu bankaya başvurması şartlarının sağlanması gerekmektedir.

Ne Kadar Ödeme Yapılmaktadır?

Çeyiz hesabı için vatandaşların ilk olarak ilgili şartları sağlaması gerekmektedir. En az 3 yıl ilgili tutarlarda çeyiz hesabına katkı sağlayan vatandaşların devlet katkısı ile tutarları yüzde 22,58 değerleme oranı ile toplamda 40 bin TL’ye varan bir ödeme yapılabilmektedir. Aynı zamanda yine ilgili şartların sağlanması durumunda ev onarımlarına 20 bin TL, prefabrik ev yapımı için ise 30 bin TL ve betonarme ev yapımı için ise 40 bin TL devlet deştiği çiftlere sağlanmaktadır.