Ülkemizde bilindiği üzere her şehirde en az bir tane olmak üzere devlet hastanesi bulunmaktadır. (Özel ve üniversite hastaneleri hariçtir.) Bu hastanelerde daimi olarak temizlik personelleri ve güvenlik görevlisi alımları gerçekleştirilmektedir. Pandemi sürecinde hastanelere Sağlık Bakanlığı ciddi düzeyde atama gerçekleştirdi ve temizlik görevlisi ile güvenlik görevlisi alımları gerçekleştirdi. Yüz binlerce adayın rağbet gösterdiği ilanlardan sonra şimdi herkes yeniden ilan beklemeye başladı. Peki devlet hastaneleri personel alımlarına ne zaman başlayacak?

İlan Tarihi Belli Mi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde onayın verildiği ve atama yapılacağını müjdeledi. Ancak bu alımda sadece hemşire, ebe, tıbbi görüntüleme teknikeri, tekniker, teknisyen vb. gibi kadrolar için Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS ile mi alım yapılacak yoksa bu alımlardan ziyade olarak daimi statüsünde işçi alımı da mı yapılacak bilinmemektedir. 18 bin kişilik ilan yayımlandığında bu konu hakkında sizleri bilgilendireceğiz.

Sağlık Bakanlığı 18 Bin Personel Alacak Haberi

Aranan Şartlar Nelerdir?

Devlet hastaneleri temizlik görevlisi alımı gerçekleştirdiğinde her hangi bir şart aranmamaktadır. Adayların genel olarak en az ilköğretim mezunu olması ve 35 yaşını doldurmamış olması talep edilmektedir. Güvenlik görevlisi alımı ilanlarında ise silahlı ya da silahsız güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olunması ve yine 35 yaşını doldurmamış olmak şartları aranmaktadır. Bu şartlara uyum sağlayan adayların başvurabildiği ilanlar geldikçe sizleri bilgilendireceğiz. En kısa sürede ilanlara ulaşmak için aşağıda yer alan mobil uygulamamızı ve sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim