Sağlık Bakanlığı bünyesine bağlı bulunmakta olan her ilde farklı büyüklüklerde ve görevlerde devlet hastaneleri bulunmaktadır. Devlet hastanelerinde kadrolu ve kadrosuz olmak üzere binlerce personel çalışmaktadır.

Yine devlet hastanelerinde hizmetli personelleri de çalışmaktadır. Bu personeller temizlik, çay, veri giriş vb. gibi pozisyonlarda çalışmaktadır. Peki devlet hastaneleri hizmetli alımı yapıyor mu? Devlet hastanelerinde hizmetli nasıl olunur?

Devlet Hastanesi Hizmetli Alımı

Devlet hastaneleri hizmetli personeli alımları gerçekleştirmektedir ancak bu alımlar genel olarak ihale yolu ile gerçekleştirilmektedir. Yani devlet hastaneler ilan hazırlayarak bünyelerinde istihdam etmek üzere hizmetli alımı ilanlarını kamuoyuna duyurmamaktadır. Bunun yerine devlet hastanesi hizmetli alımını ihaleye çıkartarak temizlik şirketlerinden teklif almakta ve uygun bulduğu teklifi kabul ederek hastanenin hizmetli ihtiyacını karşılamaktadır. Peki devlet hasntalerinde hizmetli nasıl olunur?

Devlet Hastanesi Hizmetlisi Nasıl Olunur

Devlet hastanelerinde hizmetli olabilmek için adayların temizlik şirketlerine giderek kayıt olması gerekmektedir. Temizlik şirketleri ihaleyi kazandıkları hastaneleri belirlemiş oldukları hizmetlileri hastaneye göndermektedir. Devlet hastanelerinde hizmetli olarak görev yapmak isteyen adayların bu gibi adımları izlemesi gerekmektedir. Yani hastaneler ilana çıkartarak hizmetli alımları yapmak yerine ihaleye çıkartarak şirketlerden teklif almakta ve şirketin gönderdiği hastane büyüklüğüne göre birkaç tane, onlarca ya da yüzlerce kişi ile hizmetli ihtiyacını karşılamaktadır.

TÜM İLANLAR İÇİN TIKLAYINIZ