Oyların yeniden sayılmasıyla alakalı siyasi partiler ve adaylar nezdinden çok sayıda açıklamalar gündeme yansıyor. Bu açıklamalarda en son AK Parti tarafından önemli ifadelere yer verildi ve 25 ilçede oyların yeniden sayılması için itiraz başvuruları yapılacağı aktarıldı. Ekrem İmamoğlu tarafından ise oyların yeniden sayılması halinde dahi sonucun değişmeyeceği, farkın kapanmayacağı yönünde ifadeler kullanıldı. Ekrem İmamoğlu, mazbatasının verilmesini, göreve başlamayı beklediğini ifade ederek; önemli açıklamalar gerçekleştirdi. Oyların yeniden sayılması için sürecin hızlı ve titiz şekilde yönetilmesi gerektiğini ifade ederek, YSK' nın titiz davranması gerektiğine vurguda bulundu. Bu ifadelere MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından flaş açıklamalar gerçekleştirildi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli " Henüz hukuki süreç sonuçlanmadan CHP'nin İstanbul adayının 'mazbata' diye tutturması akla ziyandır. Adeta oyuncağı elinden alınan çocuk gibi mızmızlanması, şuursuzca açıklamalar yapması hezeyandır. Hiç kimse sokaklardan medet ummasın kaos şakşakçılığına soyunmasın bedeli hakikaten çok ağır olur. Siyasi acemilik veya acelecilik olarak yorumlanamaz. Bu telaş nedir? " şeklinde konuştu.

Ekrem İmamoğlu ise daha önce yaptığı açıklamalarında oy sayımlarından ciddi farkların çıkmayacağı, sonuca etki edecek bir sürecin yaşanmayacağını ifade ederek " Halen yok kameralar önünde başka sayımlar da yapılsın diyen rakibimiz adına konuşan yetkili arkadaşlar ne acı ki seçimden önce dünyanın en güvenilir sistemini anlatırken seçimden sonra oradaki hakime memura müdüre AK Parti adına katılan vatandaşlarımıza bile güvenmeyerek kameralar önünde olsun çağrısı çok vahim bir şey. Sanki geçersiz oylarda 545 sandık sayıldı ve 11 bin oy düştü diyerek bir algı yönetilmeye çalışılıyor. Öyle değil. " ifadelerini kullanmıştı.