Günümüzde birçok anne destek kurslarına giderek hem eğitim alıyor hem de yardım parası alıyor. İŞKUR ‘’ Anne Projesi’’ adı altında annelere destek sağlayacağını açıkladı. 0-15 yaş arasında çocuğu olan anneler için aylık ödeme yaklaşık 2400 TL’ yi bulmaktadır. İŞKUR tarafından destek kursuna giden anneler 26 gün boyunca günlük 80 TL yardım alabilecek.

KİMLER YARARLANACAK?

Çalışmak isteyen ancak mesleği olmayan anneler meslek kurslarına giderek kendilerini istedikleri alanda geliştirebilir, sertifika sahibi olabilir ve iş yeri açabilir. İŞKUR tarafından yürütülen ‘’anne projesi’’ kapsamında 0-15 yaş arasında çocuğu olan annelere destek verilecektir. Bu destekten faydalanmak isteyen annelerin öncelikle İŞKUR tarafından eğitim alıyor olmaları gerekmektedir. Çocuğu olmayan ve evlat edinen anneler de bu imkândan faydalanabilecek. Bir diğer istisna ise 15 yaşını tamamlamış anneler yine bu projeden faydalanabilecek olmasıdır.

80 TL HARÇLIK;

İŞKUR tarafından annelere verilen destek yardımı için öncelikle kayıtlı bir kursa gitmeniz gerekmektedir. Kursa devam ettiğiniz sürece günlük 80 TL harçlığınız İŞKUR tarafından verilmektedir. Genellikle çalışmak isteyen ancak mesleği olmadığı için bir iş bulamayan anneler destek kursuna giderek yardım parasından faydalanabilir. İŞKUR’ un amacı istihdamı korumak, istihdamı arttırmak, işsiz kişilerin meslek edinmesini sağlamak ve işsizliği azaltmaya yönelik çalışmaları bulunmaktadır. Bu doğrultuda anneler mesleki eğitim kursları ya da iş başı eğitim programlarına katılarak yardım parasından faydalanabilirsiniz.

Başvuru Şartları Nelerdir?

  • Emekli olmamak,
  • İŞKUR’ a kayıtlı ve işsiz olmak,
  • Başvurudan önce 3 ay çalışmamış olmak,
  • Meslek ve iş danışmanlığından yararlanmış olmak,
  • İş verenin birinci ya da ikinci dereceden akrabası olmamak,
Editör: TE Bilisim