Türkiye'nin tüm illerinde ve öğrecinin yeterli seviyede olduğu ilçelerde faaliyetlerini sürdürmekte olan dershaneler bulunmaktadır. Dershaneler aralıklarla ilanlar yayımlayarak kendi bünyelerinde görev yapmak üzere öğretmen alımı gerçekleştirmektedir. Dershane öğretmenleri genel olarak sempatik tavırları ve öğrencilerine lan ilişkilerinden dolayı öğrenciler tarafındna daha sevilmektedir. Peki dershane öğretmenleri kamuda görev yapan öğretmenlere nazaran ne kadar maaş almaktadır?

DERSHANE ÖĞRETMENİ MAAŞLARI

Dershanelerde görev yapan öğretmenler görev yaptıkları il, sorumlu olduğu öğrenci sayısı, branşı, çalışma saati ve çalıştığı dershaneye göre maaş almaktadır. Buna göre Türkiye geneli dershaneler yeni mezun olan ya da meznuiyetinin üzerinden kısa bir süre geçmiş adaylara asgari ücret düzeyinde veya sadece etütlere girmesine olanak sağlayarak asgari ücretin yarısı civarında maaş vermektedir. Bunun haricinde kaliteli dershanelerde öğretmenler 5 bin liraya kadar yükselen tutarda maaş alabilmektedir. Yine her dershane de özellikle idare ve çalışma disiplininden de sorumlu tecrübeli öğretmenler bulunmaktadır ki bu öğretmenlerin maaşları oldukça yüksektir. Ancak genel olarak uzun yıllardır dershane de çalışmakta olan öğretmenler 3 bin lira civarında bir maaş almaktadır.

Eğitim fakültelerinden yeni mezun olan adaylar genel olarak atanamadıklarında dershanelere iş başvurusunda bulunmaktadır. Ancak dershaneler yeni mezunların ders anlatmasını uygun bulmadığı için sadece sorum çözümlerine girmesi, etütlere girmesine olanak sağlamakta ve bu sebepten dolayı oldukça düşük maaş vermektedir. Dershanelerde maaşlarında düşük olması sebebi ile öğretmen adayları farklı branşlara ya da sektörlere yönelmektedir.