Denizli'de Rapor vermeyen aile hekimine silahlı tehdit gündeme bomba gibi düştü. Dr. Simay Kaya'yı, 45 yaşındaki E.K., iddiaya göre, TEOG sınavına girecek çocuğuna rapor vermeyi istemeyince tehdit etti.


Olay, geçen cuma günü saat 09.00 sıralarında, Akkonak Mahallesi'ndeki Dr. Munise Özcan Aile Sağlığı Merkezi'nde meydana geldi. İddiaya göre olay şöyle yaşandı: Aile Hekimi, evli ve iki çocuk annesi Dr. Simay Kaya'nın yanına gelen E.K., TEOG sınavına girecek çocuğu için rapor almak istediğini söyledi. Ancak Dr. Kaya, hasta olmadan ve doğrudan rapor vermenin usulsüz olacağı gerekçesiyle talebi reddetti. Kaya'nın Sağlık Müdürlüğü'ne gitmesini söylediği E.K., "Adamına göre muamele yapıyorsunuz, ben gerekeni yaparım" diyerek odadan ayrıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü'ne giderek şikayette bulunan E.K., istediği raporu alamayınca, iddiaya göre, İl Sağlık Müdür yardımcısına 'Ben o doktorun cezasını kendi ellerimle veririm, silahımı alıp karşısına dikileceğim o zaman görecek' dedi. E.K.'nın bu sözlerine üzerine müdür yardımcısı, Dr. Simay Kaya'yı arayarak uyardı. Uyarı telefonu üzerine Dr. Kaya, polisi arayarak yardım istedi. Aile Sağlığı Merkezi'ne gelen polis ekipleri, Dr. Kaya'yı polis merkezine götürüp, ifadesi aldı. Ardından da doktoru tehdit eden E.K. gözaltına alındı. İfadesi alınan E.K. daha sonra serbest bırakıldı.

Dr. Simay Kaya, psikolojik olarak yıkıntı içinde olduğunu belirterek, "Düşünsenize her an birisi karşınıza silahlı çıkabilir diye korkuyorsunuz. Psikolojik olarak yıkıntı içindeyim. Şikayetçi oldum, yasal işlem başlatıldı. Bizi en çok korkutan sağlık müdürlüğünde silahlı tehdit konuşması oldu" dedi.

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem de olayı kınadıklarını ve suçlunun gereken cezaya çarptırılması için takipçisi olacaklarını açıkladı.
Editör: TE Bilisim