Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri TSK'nin kuvvet komutanlıklarından bir tanesi olarak bilinen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı DKK yıl içerisinde ihtiyaç duyduğu kadrolar için askeri personel alımı gerçekleştirmekte olup bugün hazırlanan ilan kamuoyuna duyuruldu.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan açıklama ile subay alımı yapılacağı belirtildi. Buna göre adayların müracaat edebilmek için lisans ya da lisansüstü eğitim mezuniyetine sahip olması ve Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'den 60 ile üzerinde puan almış olması gerekiyor. Ancak pek çok adayın başvuru yapmasına engel olan bölüm şartları bulunuyor. Adaylar bölüm şartlarının kaldırılmasını talep ediyor.

BÖLÜM ŞARTLARI KALDIRILSIN TALEBİ!

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının yayımlamış olduğu subay alımı ilanına sadece belirlenen bölümlerin mühendislik mezunlarının başvuru yapabileceği öğrenildi. Yani sadece adayın lisans mezunu ya da lisansüstü eğitim mezunu olması gerekmiyor. Aynı zamanda belirlenen mühendislik bölümlerinden adayın mezun olması gerekiyor. Örneğin yazılım mühendisliği bölümü mezunları başvuru yapabilirken İİBF ya da eğitim fakültesi mezunu adaylar başvuru yapamamaktadır.

İşin Olsa ekibimize yorum atan ve yazan pek çok aday Deniz Kuvvetleri Komutanlığının subay alımı ilanına başvuru yapmak istediği ancak bölüm şartları olduğu için müracaat edemediğini ve bölüm şartlarının kaldırılması isteğini ifade etmektedir. Deniz Kuvvetleri Komutanlığının bölüm şartları kaldırılacak mı bilinmiyor ancak olmaması halinde müracaat sayılarının katlanacağı ön görülmektedir.

Editör: TE Bilisim