HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'tan son günlerde yaşanan olaylar ile ilgili açıklamalar geldi.Referandum önerisi ile ilgili beyanatlar veren Selahattin Demirtaş,Akan kanlardan sonra Barış erken seçimi bekleyemeyecek kadar acildir." dedi.

Demirtaş, "Sayın Cumhurbaşkanı ve hükümetin yapması gereken şey diyalog kanallarını açmalı. Silahların susması lazım. Kalıcı çözüm olmalı. Biz erken seçimde elbette ki halkın iradesine saygı duyacağız. Barış erken seçimi bekleyemeyecek kadar acildir." dedi.

Erdoğan'ın 'Sistem değişmiştir' sözlerine karşılık referandum teklifi yapacaklarını açıklayan Demirtaş, "Çok net bir teklifimiz var, toplantıda netleştireceğiz. Olası seçimde biz seçmenin önüne referandum pusulası koyabiliriz. Tek soruluk bir referandum; başkanlık sistemini istiyor musunuz istemiyor musunuz? Seçim vereceği partiye ayrı pusulada oy versin. Bakalım halk ne istiyor." dedi.

Demirtaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

Biz ülkenin yönetilmesi konusunda sorumluluktan kaçmadık, kaçmayız da. Gelinen durum vahim. Türkiye'de hiçbir sorunun silahla çözümü mümkün değildir. Biz bütün sorunların diyalogla barışçıl yöntemlerle çözülmesi tutumunu sürdüreceğiz.

Sayın Cumhurbaşkanı ve hükümetin yapması gereken şey diyalog kanallarını açmalı. Silahların susması lazım. Kalıcı çözüm olmalı. Biz erken seçimde elbette ki halkın iradesine saygı duyacağız. Barış erken seçimi bekleyemeyecek kadar acildir. Bu fırtınalı günler geçecektir, bu fırtına bittikten sonra geride darma duman ülke kalmasın istiyorsak birbirimize sarılmamız lazım. Türkiye'de hiç kimse geleceğe dair kaygı duymamalı. Ölümleri derhal durdurmamız lazım. Her bir can oylardan ve partilerden kıymetlidir.

GÖREV CHP'YE VERİLİRSE...

CHP görev alırsa memnuniyetle görüşürüz.

SEÇİM YARDIMI

Biz almıyoruz diye diğerlerine de seçim yardımı vermiyorlar. Biz buna alışığız da diğerleri ne yapacak. Gizli kasalarını açarlar.

"SİSTEM DEĞİŞTİ" SÖZÜ

Çok net bir teklifimiz var, toplantıda netleştireceğiz. Olası seçimde biz seçmenin önüne referandum pusulası koyabiliriz. Tek soruluk bir referandum; başkanlık sistemini istiyor musunuz istemiyor musunuz? Seçim vereceği partiye ayrı pusulada oy versin. Bakalım halk ne istiyor.

Oldu bittilerle rejim değiştirilmez, halk istiyorsa değiştirelim, kendilerine güveniyorlarsa seçimde referandum yapalım. Hepimiz çıkacak sonuçlara saygı duyacağız.

Editör: TE Bilisim