Türkiye'nin 9.'cu Cumhurbaşkanı olan Süleyman Demirel'in Isparta'da bulunan anıt mezarı silahlı 9 özel güvenlik görevlisi tarafından 24 saat boyunca korunmaya başlandı.


Tedavi gördüğü Ankara'daki hastanede geçen yıl 17 Haziran'da yaşamını yitiren 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, memleketi Isparta'nın Atabey İlçesi'ne bağlı İslamköy Çalca Tepe'deki anıt mezarının yapılacağı alana defnedildi. O günden bu yana jandarma tarafından korunan Süleyman Demirel'in mezarının özel güvenlik görevlileri tarafından korunması amacıyla İl Özel İdaresi tarafından çalışma başlatıldı. Geçen yıl kasım ayında İl Genel Meclisi'nde Demirel'in mezarının özel güvenlik görevlilerince korunması kararlaştırıldı.

Daha sonra İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından hizmet satın alma yöntemiyle ihale yapıldı. İhaleyi kazanan güvenlik şirketi 9 personelle 7 gün 24 saat Demirel'in anıt mezarını korumaya başladı. 3 vardiya esasına göre, gündüz 2 güvenlik görevlisi ve 1 şef, diğer vardiyalarda ise 2'şer güvenlik görevlisi ile Demirel'in anıt mezarı korunuyor.

Editör: TE Bilisim