Başbakan Ahmet Davutoğlu,seçim hükümeti kurulmasında Bakanlık görevi mektubu gönderdiği ve görevi kabul ettiğini açıklayan MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'e teşekkür etti.

 

Bakanlık teklifini kabul eden MHP'li Tuğrul Türkeş'e teşekkür eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bütün baskılara rağmen devlet adamı ahlakı gösterip bakanlık teklifini kabul ettiği için sayın Tuğrul Türkeş'e birkez daha teşekkür ediyorum" dedi.

 

MHP lideri Bahçeli'ye de yüklenen Davutoğlu, "Bahçeli dün yaptığı açıklamada bu tavrı tarihin yazacağını söylüyor. Tarih, sorumluluktan kaçanları da yazacak. Tarih hayır hayır hayır diyenleri de yazacak." dedi.

 

Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

Büyük hareketler çığır açıcı özellikleriyle kendilerini gösterirler. Bizim gönlümüz halk için atar ve halk için çalışır. Ak Parti vefa hareketidir. Geçen sene olağanüstü kongreden önce ne senaryolar yazdılar. Allah'ın izniyle bu hareketten daha nice devlet adamları yetişecek ve milletin kaderine hakim olacak. Diğer partilerde yaşanan fırtınaları görüyorsunuz. Allah'ın izniyle bu vefa partisi yoluna devam edecek.

27 Ağustos 2014'ten bu güne 1 yıl geçti. Bu kötümser ve problem bekleyen spekülasyonlara karşı Ak Parti'den tek bir fire olmadı.

 Son günlerde yaşanan gelişmelere atıfta bulunmak istiyorum. 7 Haziran sonrası kritik süreçten geçiyoruz. Biz Türkiye'yi hükümetsiz bırakmayacağız dedik. Türkiye'de kaosun oluşmasına imkan vermedik. O günden bugüne de ülkemizin istikrarı, huzuru için alınması gereken kararı aldık.Huzur operasyonunu Ak Parti'nin seçim yatırımı gibi göstermeye çalışan çevrelere şunu sormak istiyorum 7 Haziran sonrası kim saldırıları başlattı, kim askerlerimizi, polislerimizi alçakça şehit etti? 32 vatandaşımızı katleden DEAŞ'a Suriye'de bedel ödettik. PKK'ya da Kandil'de bedel ödettik. Atılması gereken adımlardan feragat etmeyeceğiz.

7 Haziran doğal sonucu olarak hükümet kurma çalışmaları için kapılarımız tüm partilere açık olarak çalışmaya başladık. Nezaket çizgisinden ayrılmadık. Bizimle görüşmek isteyen herkesle görüştük, siyaset nezaket dersi verdiğimize inanıyorum.

13 Temmuz'da sayın Kılıçdaroğlu ile görüştüğümde hükümet oluşumu için zemin yoklama kararı aldık. Uzun istikşafi görüşmeler sonrası Kılıçdaroğlu ile oturduk koalisyon ihtimali üzerine konuştuk. Koalisyon hedefi ile masaya oturduk. Derin görüş ayrılıkları ortaya çıkınca kapsamlı reformlar yapacak hükümetle seçime gidelim dedik bunu uygun görmediler.

 

 

"GELİN BİRLİKTE HAYIRLI YOLA ÇIKALIM DEDİK, O HER YOLA 'HAYIR' DEDİ"

Sayın Bahçeli'nin tutumuna gelince ...Bize millet ana muhalefet görevi verdi diyen Bahçeli'dir. Yeni fikirlere imkan vermeyen Bahçeli'dir.

Bahçeli, yaptığımız dört teklife de hayır diyeceğini ilan etmiştir. Herhalde bu söylediğimin gerçek dışı olduğunu söylemeyecektir. Terörle mücadele bağlamında, açık bir şekilde "Sayın başbakan sizinle bir koalisyon kurmayız. Seçim hükümeti kurmayız. Azınlık hükümetine destek vermeyiz. Dört, erken seçim teklifi gelirse buna da hayır" deriz.

Meclis içinde her ihtimale sayın Bahçeli hayır demiştir. Gelin birlikte hayırlı yola çıkalım dedik ama o ise her yola hayır dedi.

Cumhurbaşkanı erken seçim kararı alınca fırtına koptu.  Sayın Bahçeli 'hayır'ları söylerken şunlara şunlara hayır dediniz teyit ediyor musunuz? dedim ve evet dedi. Bütün yollar kapanınca sayın Cumhurbaşkanımız erken seçim kararı almıştır. Ben kapımızı, telefonları kapattık dediğimizi duydunuz mu? Pazar gününden itibaren bizi ve milletvekillerimizi aramasınlar denildi. Biz eğer sözler sarf edilmemiş olsaydı niyetim genel başkanlara erken hükümeti müzakere edelim demekti ya da telefon görüşmesi yapmaktı. Bu nezaketsizlikten sonra benim telefon etmemi kim bekleyebilir? Konuşmayız, müzakere etmeyiz. Anayasa hükümet kurma talimatı veriyor.Aslında onların kapıları değil gönülleri kapalı. Biz küçük siyasi hesapların değil ideallerin partisiyiz. 

 

KABİNEYE DEVLET MEKTUBU

Bize siyasi ahlak dersi verenler kendi geçmişlerine baksınlar. Biz hiçbir partinin içişlerine karışmadık. Teklifleri dün değerli vekillere yaptık. Nihayet bu tekliftir. Bütün baskılara rağmen devlet adamı ahlakı gösterip bakanlık teklifini kabul ettiği için sayın Tuğrul Türkeş'e birkez daha teşekkür ediyorum. Baskı altına alındı, dirayetle direndi. Dün kendisi ile görüştüğümde ifade ettim. Böyle dönemler ağır sorumluluk altına alanları da almayanları da ortaya koyar.

Bahçeli dün yaptığı açıklamada bu tavrı tarihin yazacağını söylüyor. Tarih, sorumluluktan kaçanları da yazacak. Tarih hayır hayır hayır diyenleri de yazacak. Kahramanca şehit düşen mehmetçiklerimiz mücadele ederken, bir bakanlık görevini yapmaktan kaçanları da yazacak. Mehmetçiğin kanları üzerinden siyaset yapanları, istismar edenleri de yazacak.

 

SÜMEYYE ERDOĞAN'A SOSYAL MEDYADA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ SÜMEYYE ERDOĞAN'A SOSYAL MEDYADA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ  

“SÜMEYYE ERDOĞAN’A YÖNELİK KAMPANYA SİYASİ AHLAKSIZLIKTIR”

Sümeyye Erdoğan’a yönelik kampanya siyasi ahlaksızlıktır. Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum. Bu milletvekiline haddini siz bildirin. Siz bildirmezseniz biz had bildirmeyi de biliriz. Siy6asi lider olabiliriz, devlet adamı olabiliriz ama her şeyden önce hepimiz insanız. Kılıçdaroğlu'ndna beklentim bu konuda sesini yükselmesidi

Haberturk

Editör: TE Bilisim