Hükümetin yoksul aileler için desteklerinin yanı sıra geçtiğimiz günlerde TBMM’de CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal tarafından sunulan bir kanun teklifi de dar gelirli aileleri sevindirdi. Bu kanun teklifinin mecliste kabul edilmesi durumunda evine 5 bin 238 TL’den az maaş giren 4 kişilik her aileye, devlet tarafından yardım yapılması gündeme gelecek. Kanun teklifinin detayları ise haberimizin devamında yer alıyor.

5 Bin TL Yardım

TBMM Başkanlığı'na sunulan kanun teklifi çerçevesinde evine 5 bin 238 TL’den az gelir giren vatandaşlara 5 bin TL’ye kadar devlet yapılması güdeme gelebilir. Teklifin detaylarında y sınırının altında olan ailelere hane başı destek sağlanması ve sağlanan bu destekle birlikte ailenin kazancı 5 bin 238 liraya yükselmiş olması hedefleniyor. Kanun teklifinin gerekçesi ise devletin sosyal bir devlet olma özelliğinden hareketle yoksul vatandaşların da refah düzeyinin arttırılması ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi olarak açıklandı.

Başka Ülkelerde Uygulanıyor

Mahmut Tanal tarafından sunulan teklif yoksul vatandaşların da yüzünü güldürdü. Buna göre teklifin yasalaşması için İsviçre'de temel ihtiyaçlar yardımı her vatandaşa 986 Frank, 4 kişilik bir aile için de 2 bin 110 Frank destek verildiği örneği de konuşmada ve metinde yer aldı. TBMM Başkanlığı'na sunulan teklif kabul edildiğinde her yıl sonu TÜİK tarafından açıklanan yoksulluk sınırı altındaki aile sayısı böylelikle 0 olacak. Teklifle ilgili çalışmalar ise sürüyor.

Editör: TE Bilisim