İzmir Karşıyaka Belediyesi,tezgahlarda satılan sahte 'Dağ Çileği'ne el koydu.İzmir Karşıya'da Belediye ekipleri Halk sağlığını tehlikeye atan gıda satışlarına yönelik denetimlerini sıklaştırdı.Ekipler,Bostanlı Pazaryeri'ndeki beş tezgahta, "dağ çileği" etiketiyle çeri domates kurusu satıldığını tespit etti.

Aşırı şekerle tatlandırılan ürünün kaçak ve sağlığa zararlı olduğun, sorumlular hakkında kanuni işlem başlatıldığı belirtildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Halk sağlığını tehlikeye sokacak her türlü girişimin karşısındayız.” dedi.

ŞİKAYETLER ATTI

Vatandaşlardan gelen şikâyetleri değerlendiren zabıta ekipleri, Bostanlı Pazaryeri'nde, kilosu 18 ile 20 lira arasında, dağ çileği diye çeri domates kurusu satıldığı ihbarını aldı. Ürünün satıldığı beş tezgahta yapılan incelemeler sonucunda domateslerin önce kurutulduğu, daha sonra yoğun şekerle tatlandırıldığı tespit edildi. Ardından yetkili birimlere haber verildi ve ürünlerin satışı durduruldu. Tezgâh sahipleri ve toptan ürün sağlayıcılar hakkında kanuni işlem başlatıldı. Pazaryeri denetimlerinin sıklaşacağı ve devamlılık sağlanarak, insan sağlığının güvence altına alınacağı belirtildi.

5 TEZGAH MALA EL KONULDU

Başkan Akpınar, konu hakkında yaptığı açıklamada, “İnsan sağlığını tehlikeye atacak her türlü girişimin karşısındayız. Halkın sağlığını korumak için titizlikle çalışıyoruz. Her ihbarı uzman ekiplerimizce değerlendirip yasal olarak yapılması gerekenleri yapmaya devam edeceğiz. Dağ çileği etiketiyle domates kurusu satılması, kabul edilemez bir durum. Üstelik sağlığa da zararlı. Konunun takipçisi olacağız.” dedi.

Editör: TE Bilisim