Cumhurbaşkanlığı dün açıklanan yazısına göre kamu kurumlarında koronavirüs mücadele kapsamında bazı çalışanlara 12 gün idari izin verilecek. Açıklanan yazıya göre idari izinden kimler yararlanacak? Taşeron işçiler, mevsimlik işçiler de idari izinden yararlanabilecekler mi?

KİMLER YARARLANACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kovid 19 virüsü ile mücadele kapsamında sosyal medya üzerinden bazı açıklamalar yapmıştı. Kamu kurumlarına Cumhurbaşkanlığı tarafından gönderilen karara göre; engelli çalışanlar, yasal süt izni kullananlar, hamileler, 60 yaş üstü çalışanlardan yönetici pozisyonundakiler hariç, Sağlık Bakanlığının belirlediği dezavatndajı gruplar, diğer yandan okul öncesiş ve ilköğretimde çocuğu bulunan kadınlar için yıllık izin verilmesi yıllık izni olmayanlar için mazeret izni verilmesi kararlaştırıldığı açıklandı. Yurt dışı dönüşü yaptığı için 14 gün evde tecrit olanlar için mesai sürelerine tekabül eden kısımda izinli sayılacaklar.

16 GÜN İZİNLİ OLACAKLAR!

Yukarıda sayılan çalışanlar için idari izin başlangıcı 16 Mart 2020. idari izin 27 mart 2020 tarihinde bitecek. 28 Mart cumartesi gününden itibaren kamu çalışanları görevini sürdürecekler. 28 Mart tarihi cumartesi gününe gelmesi nedeniyle, hafta sonu çalışmayan kamu görevlileri için 16 gün izinli sayılacaklar. Anılan yazıda meslek grubu olarak ifade edilmediğinden mevsimlik işçiler ve taşerondan kadroya geçen sürekli işçi kadrolarında bu düzenlemeden yararlanacaklar.

Editör: TE Bilisim