3600 ek gösterge uzunca sürelerdir beklenen ve çalışmanın yapılıp yapılmayacağı tam olarak netleştirilemeyen bir süreç olarak vatandaşlar tarafından takip ediliyordu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından yapılan son dakika açıklamasında " İmamlar, öğretmenler, hemşireler ve polisler, dört ana kategoride 3600 ek göstergeye çıkartılmasıyla ilgili çalışma devam ediyor. Tek bir paket halinde geçirilmesi planlanıyor. Gündemden çıkarma ya da unutma söz konusu değil. Çalışma tamamlandığında sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği bu söz kamuoyuyla paylaşılacaktır. " ifadelerine yer verildi.

Güvenli bölge tartışmaları

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü ibrahim kalın tarafından yapılan açıklamada güvenli bölge konusuna yönelik bazı detaylara yer verildi. Bu bölgenin Türkiye' nin kontrolünde olacağını aktaran Kalın " Güvenli bölge 30 kilometrede yaşayan herkesi güvenceye alıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız net bir şekilde ifade ettiler. Sayın Bahçeli bu noktaya dikkat çekiyor. Burada Türkiye'yi adeta boşa çıkartacak, terör örgütlerine yeni bir fırsat alanı yaratacak bir anlaşmaya bizim onay vermemiz asla sözkonusu değil. Sayın Cumhurbaşkanımız grup konuşmasında ifade ettiler, buranın kontrolü Türkiye'nin olacak. Türkiye'nin askeri konuşlanmasıyla, istihbari faaliyetleriyle yerel halkın dahil olmasıyla bir güvenlik bölgesi oluşturulacak. " dedi.

Seçim için yer değiştirmeler, oy kullanma konusu

İbrahim Kalın tarafından yapılan açıklamada, ülke gündemine yansıyan seçim için bulunduğu yerde oy kullanılmaması sorununa yönelik İçişleri Bakanlığının aza indirmek için çalışmalarını yaptığı, esas olanın herkesin bulunduğu yerde oy kullanması olduğu için bu yönde bir farkındalığın gerekli olduğu vurgusu yapıldı. Kalın açıklamasında " İdeal olan herkesin seçmen kaydının bulunduğu yerde oyunu kullanacak şekilde hazırlığını yapmasıdır. Eksiklerin bir kısmını başka gerekçelerle insanların bildirim yapmamasından kaynaklanıyor. İçişleri Bakanlığı tarafından en aza indirmek konusunda çalışmalar yürütülüyor. Bu YSK'nın alanına giriyor. " şeklinde ifade etti...